E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Περισσότεροι από 120 οι νεκροί από το κρύο – Στους -50 βαθμούς η θερμοκρασία

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012


«Κύμα» ψύχους με πολικές θερμοκρασίες, που φτάνουν ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου, πλήττει την Ρωσία. Στη Σιβηρία το θερμόμετρο έφτασε στους -50 βαθμούς Κελσίου και η Μόσχα κατέγραψε μία από τις πλέον κρύες νύχτες για φέτος.
Η παγωνιά έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 123 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές. Υπολογίζεται ότι ακόμη 600 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.
Το κρύο έχει προκαλέσει και χάος στην καθημερινή ζωή των Ρώσων εν μέσω των εορτών. Καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις σε αεροπορικές πτήσεις και δρομολόγια λεωφορείων. Πολλά σχολεία έκλεισαν και υπάρχουν διακοπές ρεύματος.
Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, περίπου 14.000 άτομα σε πόλη στα Ουράλια με θερμοκρασίες στους -24 βαθμούς Κελσίου αναμένουν ακόμη να αποκατασταθεί η κεντρική θέρμανση, που έχει χαλάσει από την Κυριακή.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το χωριό Khovu-Aksy, που χρειάστηκε να εκκενωθεί από 2.800 κατοίκους κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά την ώρα που η θερμοκρασία έφτασε στους -38 βαθμούς Κελσίου.

http://www.koolnews.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger