E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γιατί δεν προλαβαίνουμε να δούμε τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει τα δώρα;

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012


Μπορεί να είναι μία από τις πλέον αγαπητές φιγούρες, μπορεί όλοι να θέλουν να τον δουν έστω και μία φορά από κοντά, κανείς όμως δεν ζηλεύει τη δουλεία του και ο λόγος είναι πως ο Αγιος Βασίλης πρέπει να μοιράσει μέσα σε μία νύχτα δώρα σε 2 δισεκατομμύρια σπίτια κάνοντας τον γύρω του πλανήτη.
Το ερώτημα αν «μπορεί» ο Αγιος Βασίλης να κάνει το γύρο του κόσμου και να αφήσε σε κάθε παιδί ξεχωριστά από ένα δώρο απασχόλησε τους καθηγητές στην Σχολή Φυσικής & Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.
Οι ερευνητές αφού άφησαν στην άκρη τα γνωστά -λόγω του μύθου- έλκηθρο και ταράνδους άρχισαν τους υπολογισμούς. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι πως ο Αγιος Βασίλης όχι μόνο χωράει στο τζάκι, αλλά είναι ελέγχει με μαεστρία την κβαντική μηχανική κυματοσυνάρτηση του σώματός του, έχει την ικανότητα να εμφανίζεται ταυτοχρόνως σε πολλά σημεία και να περνάει μέσα από στέρεα αντικείμενα. Δηλαδή είναι ένας σούπερηρωας.
Την ίδια στιγμή ερευνητές στο Τμήμα Αεροδιαστημικής Μηχανικής του Πολιτικού Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας, υποστηρίζουν πως για μπορεί να γνωρίζει ο Αγιος Βασίλης ποιο παιδάκι ήταν φρόνιμο και ποιο όχι θα πρέπει να χρησιμοποιεί μία υπόγεια κεραία μήκους 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Βόρειο Πόλο, όπου είναι και το σπίτι -εργαστήριο του, ώστε να καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα των παιδιών.
«Με την κεραία αυτή θα μπορεί να απομονώνει τα μηνύματα από κάθε παιδί, ώστε να ξεχωρίζει τα άτακτα από τα καλά και να καταγράφει τι δώρα θέλει το καθένα», λέει.
Με τέτοια τεχνολογία πάντως, προσθέτει, ευτυχώς που είναι ο Άγιος Βασίλης και όχι κάποιος καταχθόνιος νους...
Μία ακόμα ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ερώτημα πόση ώρα χρειάζεται ο Αγιος Βασίλης για να μοιράσει τα δώρα που έχει στο σάκο του είναι αυτή που δίνει το e-FYSIKH.blogspot.com! Αν δεχτούμε ότι ο Άγιος Βασίλης δίνει από ένα δώρο σε όλα τα παιδιά της Γης, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται γύρω στα 2 δισεκατομμύρια και με την προϋπόθεση πως ο Άγιος εργάζεται ένα 8ωρο, τότε με μια απλή διαίρεση :
28.800 δευτερόλεπτα / 2.000.000.000 παιδιά = περίπου 15 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου για κάθε παιδί !
Υπενθυμίζεται απλώς ότι ο άνθρωπος μπορεί να αντιλαμβάνεται 30 εικόνες το δευτερόλεπτο, δηλαδή ένα καρέ κάθε 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μέχρι εμείς να προλάβουμε να δούμε κάτι, έχει ήδη επισκεφτεί περίπου 2.000 παιδιά!


http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger