E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στην Ισλανδία δεν έχουν ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 13 Αγιους Βασίληδες

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012


Και ενώ σε όλο τον κόσμο οι πολίτες περιμένουν τον Αγιο Βασίλης να τους φέρει το δώρο τους, στην Ισλανδοί οι κάτοικοι περιμένουν τους 13 Άγιους Βασίληδες. Στην ιρλανδική παράδοση δεν υπάρχει ένας, αλλά 13 Άγιοι Βασίληδες, οι οποίοι είτε δίνουν δώρα στα καλά παιδιά είτε κάνουν φάρσες σε όσο είναι άτακτα.
Οι Άγιοι Βασίληδες ή αλλιώς Yuletide Lads της Ισλανδίας κάνουν την εμφάνιση τους στις 12 Δεκεμβρίου και είναι ένας για κάθε ημέρα.μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων.
Πρόκειται για πλάσματα που μοιάζουν περισσότερο με καλικάντζαρους και όχι με τον αξιολάτρευτο παππούλη που ξέρουμε. Ζουν στα βουνά, φορούν τη συνηθισμένη φορεσιά των Ισλανδών των προηγούμενων αιώνων και επισκέπτονται την πόλη για να κλέψουν γάλα και λιχουδιές. Ο πρώτος στη σειρά Αγιος Βασίλης είναι αυτός που μπαίνει κρυφά στους στάβλους για να κλέψει το γάλα από τα ζώα. Ακολουθούν άλλοι 12 που έχουν σκοπό να κλέψουν εποχιακά τρόφιμα από τα σπίτια των κατοίκων και να προκαλέσουν αναστάτωση.
Οι 13 Αγιοι Βασίληδες λέγεται πως μοιράζουν δώρα στα παιδιά, γι αυτό οι μικρόί Ισλανδοί αφήνουν αυτές τις 13 ημέρες ένα παπούτσι στο περβάζι του σπιτιού του. Αν ήταν καλά παιδιά, οι καλικάντζαροι θα τους αφήσουν ένα παιχνίδι ή ένα ζαχαρωτό.



http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger