E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λιωστε το λιπος με hοt yoga

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012


Η νέα τάση στο αδυνάτισμα και την αποτοξίνωση λέγεται hοt yoga. Και για να είμαστε σαφείς η hot yoga δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά με στάσεις yoga που πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενο δωμάτιο γύρω στους 40 βαθμούς.


Οι ασκήσεις γίνονται αποκλειστικά σε κλειστό χώρο που θερμαίνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου και με υγρασία περίπου 50%. Και εδώ βασίζεται όλη η φιλοσοφία της. Με τη ζέστη αυξάνονται οι παλμοί και το σώμα, δουλεύοντας περισσότερο για να διατηρήσει τη θερμορύθμιση, καίει περισσότερες θερμίδες.



Πρωτοπόρος αυτού του είδους γιόγκα θεωρείται η Bikram, που την ανέπτυξε ο Bikram Choudhury τη δεκαετία του ‘70, με τη διάδοσή της ωστόσο στο δυτικό κόσμο διαφοροποιήθηκε και παρουσιάστηκαν και άλλα είδη yoga. Από τις πιο διαδεδομένες είναι η Absolute, εμπλουτισμένη με πιο πολλές ασκήσεις, οι οποίες εκτελούνται με ροή.



Η ζέστη κάνει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες χωρίς να επιβαρυνθούν σημεία του σώματος όπως μπορεί να γίνει με άλλες αερόβιες ασκήσεις. Σε βαθύτερο επίπεδο, βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό και σε συνδυασμό με τις αναπνοές διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και την καλύτερη οξυγόνωση των οργάνων. Ως αποτέλεσμα, έχει λιγότερα πρηξίματα και πιο λαμπερή επιδερμίδα.



Παράλληλα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα που μαθαίνει να λειτουργεί σε ένα δύσκολο επίπεδο. Επιπλέον, αποφεύγονται ενοχλήσεις και τραυματισμοί που μπορούν να παρουσιαστούν στην εκτέλεση μιας άσκησης όταν οι μύες είναι κρύοι. Με αυτό τον τρόπο οι διατάσεις γίνονται πιο εύκολα, αυξάνοντας την ευλυγισία.



Στα πλεονεκτήματα της νέας αυτής μεθόδου συγκαταλέγονται η μείωση των πονοκεφάλων, η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, η καταπολέμηση των αϋπνιών, αλλά και η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του θυροειδή και της χοληστερίνης.



Πηγή: nooz.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger