E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η ωραια κοιμωμενη: 17χρονη κοιμοταν για 64 συνεχομενες ημερες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012


Ποια είναι η… πραγματική “ωραία κοιμωμένη” που κοιμόταν για πάνω από δύο μήνες πάσχοντας από μια σπάνια ασθένεια.


Η 17χρονη Nicole Delien από την Πενσιλβανία, πάσχει από σπάνια ασθένεια. Η ζωή της μπορεί να μην απειλείται, απειλείται όμως η καθημερινότητα της, αφού λόγω της ασθένειας της, αναγκάζεται να κοιμάται 18 με 19 ώρες τη μέρα. 

Το μεγαλύτερο “επεισόδιο” – κρούσμα της ασθένειας της που την έχει πλήξει μέχρι τώρα, έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, όταν και κοιμήθηκε σερί για πάνω από 2 μήνες. Για την ακρίβεια, μιλάμε για 64 ολόκληρες ημέρες. 

Κατά τη διάρκεια του ύπνου της, σε κατάσταση ημιληθαργική, σηκωνόταν από το κρεββάτι μόνο για να πάει μέχρι την τουαλέτα και να γευματίσει μικρές ποσότητες τροφής. 


Σύμφωνα με τα συμπτώματα του Kleine-Levin Syndrome, ο ασθενής μπορεί να μην έχει εντοπίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι την ενήλικη ζωή του και ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν ατέρμονο λήθαργο που μπορεί να διαρκεί και για εβδομάδες ολόκληρες.

Ποια είναι τα λοιπά συμπτώματα της ασθένειας εκτός από το να βυθίζει σε ύπνο τον πάσχοντα;


Έλλειψη προσανατολισμού, παραισθήσεις, δραστηριότητα που παραπέμπει σε συμπεριφορά ανήλικου παιδιού, βουλιμία και υπερσεξουαλική δραστηριότητα τις περιόδους που το άτομο είναι ξύπνιο. Κοινώς, του λείπουν τα πράγματα που θα έκανε αν κοιμόταν φυσιολογικά, 7 με 8 ώρες την ημέρα. 

Το Kleine-Levin Syndrome πλήττει κυρίως εφήβους και σπάνια γυναίκες, ενώ τα αίτια του είναι ακόμα άγνωστα. Όσο για τη θεραπεία, περιλαμβάνει φάρμακα που απλά περιορίζουν τη συχνότητα των ληθαργικών επεισοδίων. 

Η Nicole πάντως έχει χάσει εορτές Χριστουγέννων, την ημέρα των Ευχαριστιών και γενέθλια μελών της οικογένειας της, εξαιτίας του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger