E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νουριελ Ρουμπινι: Μετα το Grexit, η Ευρωπη θα διαλυθει στα εξ ων συνετεθη

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012



Αν και θα έπρεπε να περιμένει πρώτα να τραγουδήσει η Χοντρή Κυρία, μετά και τις σημερινές συζητήσεις ΔΝΤ και Ευρώπης, αλλά και να έχει κοιτάξει τις τάσεις των ευρωπαϊκών αποσχίσεων να αποτυπώνονται σε εκλογικά αποτελέσματα, μια από τις μεγαλύτερες Κασσάνδρες της Παγκόσμια οικονομικής κρίσης, ο Νουριέλ Ρουμπινί επανέρχεται στο προσκήνιο με μία ακόμη πιο απαισιόδοξη πρόβλεψή του για τις συνέπειες της αναπόφευκτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμώντας ότι μετά το Grexit, θα αυξηθούν οι αποσχιστικές τάσεις περιοχών από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.



Μπορεί να είναι εντελώς πρόωρο κάτι τέτοιο, αλλά ένας προφήτης-γκουρού πολύ λίγο νοιάζεται. Με ένα εμπρηστικό σχόλιό του στο Twitter, ο Dr Doom! προβλέπει ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία εδώ και καιρό προεξοφλεί, θα ακολουθήσει μια σειρά αποσχιστικών ενεργειών από περιοχές της Ευρώπης, όπως η Καταλονία, η χώρα των Βάσκων,η Βρετανία,η Φινλανδία αλλά και οι Φλαμανδοί με τους Βαλώνους στο Βέλγιο. «Η Ευρώπη των Περιοχών αντί για την Ευρώπη των Εθνών Κρατών;» διερωτάται ο Ρουμπινί.


Την απάντηση, καταρχήν του τη δίνουν οι ίδιοι οι Καταλανοί που χθες απέσυραν μερικώς την εμπιστοσύνη τους από τα αποσχιστικά κόμματα, για να ενισχύσουν την παραμονή τους στο ισπανικό Κράτος. Ενώ και οι Σκοτσέζοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν τη Μεγάλη Βρετανία για μια περιπέτεια με άγνωστο τέλος. Ίσως κατά βάθος ο Ρουμπινί να προτιμά μια Ευρώπη διαιρεμένη και διασπασμένη σε ακόμη μικρότερα κομμάτια, όμως δεν είναι σίγουρο ότι οι κάτοικοί της θα απαρνηθούν τόσο εύκολα τις κρατικές υποστάσεις τους αλλά και την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

http://www.lykavitos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger