E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αδυνατιστε γελωντας...

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το γέλιο εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα καλό φάρμακο, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια περιττού βάρους.


Όταν γελάμε καταναλώνουμε 20% περισσότερες θερμίδες. Το γέλιο 10 έως 15 λεπτών κάθε μέρα, ισοδυναμεί με απώλεια 50 θερμίδων, όσες δηλαδή περιέχονται σε μια συνήθη σοκολάτα μέσου μεγέθους.

Άτομα που γελούν 10 έως 15 λεπτά κάθε μέρα για ένα χρόνο, μπορούν να χάνουν περίπου 2 κιλά ετησίως. Βέβαια δεν πρόκειται για μεγάλο αδυνάτισμα όμως το γέλιο μπορεί να συμβάλλει με ευχάριστο τρόπο στις προσπάθειες αδυνατίσματος.Τα ενδιαφέροντα αυτά συμπεράσματα προέκυψαν από μεταβολική έρευνα σε 90 εθελοντές που έκαναν Αμερικανοί γιατροί από το πανεπιστήμιο Vanderbilt του Nashville στο Τενεσσύ.Οι εθελοντές τοποθετούνταν σε ειδικό μεταβολικό δωμάτιο. Στο μεταβολικό δωμάτιο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη μέτρηση της κατανάλωσης οξυγόνου και της αποβολής διοξειδίου του άνθρακα από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα. Πρόκειται για τον κλασσικό τρόπο μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας.Οι εθελοντές δεν γνώριζαν τον ακριβή λόγο για τον οποίο γινόταν οι μετρήσεις. Αυτό γινόταν για να μη γελούν τεχνητά γεγονός που θα αλλοίωνε την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Στο δωμάτιο που βρίσκονταν, προβάλλονταν ταινίες ευχάριστες που προκαλούσαν γέλιο ή ταινίες χωρίς ενδιαφέρον. Εκτός από τις μετρήσεις οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, γίνονταν μετρήσεις του καρδιακού και αναπνευστικού ρυθμού.Η κατανάλωση 20% περισσότερων θερμίδων κατά το γέλιο προστίθεται στις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου στην ανθρώπινη υγεία. Μελέτες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το αγγειακό σύστημα, μειώνει την πίεση και τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης.Πολλοί ειδικοί συμφωνούν στο γεγονός ότι μαζί με τα 30 λεπτά σωματικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα που συστήνονται κλασσικά, θα πρέπει να προστεθεί και η εισήγηση για 15 λεπτά γέλιου κάθε μέρα.Βλέπουμε λοιπόν για ακόμη μια φορά τη σχέση ψυχικής διάθεσης και σωματικής υγείας. Σίγουρα για να έχουμε ένα καλό γέλιο, πρέπει να έχουμε και καλή ψυχική διάθεση.Η ψυχική διάθεση μπορεί να αλλάζει. Μπορούμε να λαμβάνουμε μερικά απλά και εύκολα μέτρα που θα συμβάλλουν στο να έχουμε καλύτερη ψυχική διάθεση.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger