E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πιλοτικες βιοκλινες στη Θεσσαλια

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012


Τρεις πιλοτικές βιοκλίνες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι βιοκλινες αυτές είναι απλά και χαμηλού κόστους συστήματα αγρού, στα οποία καταλήγουν τα νερά από το πλύσιμο ή άδειασμα των ψεκαστήρων με την ολοκλήρωση του ψεκασμού.
Οι βιοκλίνες είναι διαθέσιμες σε όλους τους δημάρχους της Θεσσαλίας για να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους και, ενδεχομένως, να παρακινηθούν για να δημιουργήσουν στην περιοχή τους αντίστοιχες εγκαταστάσεις.
Ήδη, ενδιαφέρον για την εγκατάσταση πιλοτικών βιοκλινών έχουν επιδείξει ο Δήμος Καρδίτσας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Οι βιοκλίνες έχουν ήδη προταθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως η μόνη βιώσιμη, αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος για την πάγια επίλυση του προβλήματος των αποβλήτων των συσκευαστηρίων φρούτων.
Η πρόταση για τη δημιουργία της πρώτης βιοκλίνης έγινε από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλία» του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, πριν από μερικούς μήνες.
Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Καρπούζας, πλήθος μελετών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν καταδείξει την εκτεταμένη ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών υδροφόρων συστημάτων με γεωργικά φάρμακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger