E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πανευρωπαϊκες κινητοποιησεις την Τεταρτη!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012






Πανευρωπαϊκό "φτάνει πια" με κινητοποιήσεις και απεργίες
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ο χάρτης των πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων

Ιταλία: Στάση εργασίας με σύνθημα "όχι στη λιτότητα" σε όλη τη χώρα διοργανώνει το CGIL. Στη Ναπολη οργανώνονται κινητοποιήσεις στα σχολεία και στα πανεπιστήμια με έμφαση στο θέμα της ανεργίας.

Πορτογαλία: 24ωρη γενική απεργία σε όλη τη χώρα η οποία διοργανώνεται από το CGTP με σύνθημα: "Ενάντια στη λιτότητα - για ένα καλύτερο μέλλον"

Ισπανία: 24ωρη γενική απεργία σε όλη τη χώρα η οποία διοργανώνεται από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας.

Γερμανία: Η Συνομοσπονδία Εργατών Γερμανίας οργανώνει διαδηλώσεις και εργατικά συμβούλια σε διάφορες πόλεις. Στις 3.00 το μεσημέρι μπροστά από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί συνάντηση σωματείων και συνδικάτων και σωματείων, με στόχο την εκδήλωση της έμπρακτης συμπαράστασης των Γερμανών εργαζομένων στους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Γαλλία: 25 διαδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις και 24ώρες απεργίες σε κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις διοργανώνουν τα συνδικάτα CGT, CDFT και UNSA με σύνθημα "Εργασία και αλληλεγγύη σε όλη την Ευρώπη"

Μεγάλη Βρετανία: Η Συνομοσπονδία Εργατών Μεγάλης Βρετανίας (εκπροσωπεί 52 συνδικάτα, 6,2 εκατομμύρια εργαζόμενους) οργανώνει ημέρα αλληλεγγύης στους Έλληνες και Ισπανούς εργάτες. Προγραμματίζονται παρεμβάσεις στα γραφεία της Ε.Ε. στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες και πολλές δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ολλανδία: Συνεντεύξεις Τύπου με στόχο την ενημέρωση του κοινού γαι την επίδειξη αλληλεγγύης ετοιμάζει η συνομοσπονδία εργατών Ολλανδίας σε διάφορες πόλεις.


Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger