E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αραβικη νυχτα για Χαμιλτον

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε την pole position για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Προβλήματα για τη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ που πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση λόγω τιμωρίας.




Με ένα τέλειο γύρο ο Λιούις Χάμιλτον εξασφάλισε την έκτη φετινή pole position στο Άμπου Ντάμπι και έσπασε το σερί της Red Bull, το οποίο έτρεχε από τη Σιγκαπούρη. Eίναι η 25η pole για τον οδηγό της McLaren.
 
Δίπλα του θα ξεκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull), o δεύτερος οδηγός που κατέβηκε το ένα λεπτό και 41 δευτερόλεπτα.

Τρίτος ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Σεμπάστιαν Φέτελ (Rer Bull), o oποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, δεν κατάφερε να απειλήσει για την πρώτη θέση.

Ο γερμανός οδηγός της Red Bull είχε πάρει εντολή από την ομάδα του να σταματήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας αμέσως μετά το τέλος των κατατακτήριων.

Αργότερα οι άνθρωποι της ομάδας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις γιατί ο Φέτελ δεν γύρισε στα pits, οι οποίες έγιναν δεκτές από τους αγωνοδίκες ως μια περίπτωση ανωτέρας βίας.


Ωστόσο, έπειτα από περαιτέρω έλεγχο της FIA στο parc ferme, το μονοθέσιο του Φέτελ βρέθηκε να μην διαθέτει αρκετό καύσιμο στο ντεπόζιτο για να δώσει το απαιτούμενο δείγμα του ενός λίτρου για έλεγχο. 

Αυτό συνιστά παράβαση του κανονισμού που απαιτεί όλα τα μονοθέσια να επιστρέφουν στα pits χωρίς εξωτερική βοήθεια με τη λήξη των κατατακτήριων και να δίνουν δείγμα ενός λίτρου από τα καύσιμά τους για έλεγχο.

Ετσι ο γερμανός ακυρώθηκε όσον αφορά τις κατατακτήριες δοκιμές, ωστόσο οι αγωνοδίκες τού επιτρέπουν να ξεκινήσει τον αγώνα στη Γιας Μαρίνα από την τελευαία θέση.
 
Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) ήταν ταχύτερος από τον Φέτελ στο Q1, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση στην εκκίνηση (6η πλέον).

Έκπληξη αποτέλεσε η τέταρτη θέση (3η πλέον) του Παστόρ Μαλντονάντο (Williams), ενώ για μια φορά ακόμη φέτος ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν κατάφερε να περάσει στην τελική 10άδα, κάνοντας λάθος εκτίμηση και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει δεύτερο γρήγορο γύρο στο Q2.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger