E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ στην Ξανθη: Οικογενεια τρωει μεσα στα σκουπιδια, στο κεντρο της πολης!

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, οι πολίτες έχουν εκπλαγεί δυσάρεστα από τις φωτογραφίες συμπολιτών που ψάχνουν στα σκουπίδια και κάποιες φορές δημοσιεύτηκαν εικόνες και στοXanthiPress.gr.
Όμως η φωτογραφία που έστειλαν Ξανθιώτες στοδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο της Ξάνθης, απεικονίζουν μια οικογένεια που τρώει πάνω από τον κάδο, όσα βρίσκει.
Η σοκαριστική εικόνα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Καραολή και...
οι περίοικοι έμειναν πραγματικά αποσβωλομένοι.
Συμπολίτες μας ρομά είναι αυτοί που έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ρομά είναι και αυτοί που πρωταγωνιστούν συνήθως στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας όταν πρόκειται για μικροεγκληματικότηταόπως ο 17χρονος που λήστεψε 19χρονους στην πλατεία της πόλης. Είναι η διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που σημειώνεται συνεπεία της οικονομικής κρίσης.
Για όλους τους πολίτες η κρίση προκαλεί φτωχοποίηση, ίσως και εξαθλίωση. Επακόλουθα, όμως, για τις ομάδες του πληθυσμού που πάντα μειονεκτούσαν, καταγράφονται αυτού του είδους οι οριακές συμπεριφορές.
Η σκηνή δεν αφορά «τους άλλους», μας αφορά όλους, καθώς δεν είναι ήττα μιας ομάδας πληθυσμού αλλά μιας κοινωνίας που τους απέβαλε και κινδυνεύει να δει και άλλους πολίτες σε αυτή τη θέση, όσο διογκώνεται η κρίση.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger