E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η επιστημη απεφανθη- Αυτος ειναι ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο [εικονες+βιντεο]

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012


O 66χρονος Γάλλος Μάθιου Ρικάρντ, βραβευμένος μοριακός γενετιστής που άφησε την γυναίκα του πριν από 25 χρόνια για να γίνει βουδιστής μοναχός, είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη σύμφωνα με το πόρισμα νέας έρευνας του πανεπιστημίου του Wisconsin.
Στα πλαίσια της έρευνας ο Μάθιου Ρικάρντ, που μεγάλωσε σε γνωστή αστική οικογένεια του Παρισίου (σ.σ. «υπήρχαν δείπνα που μπορεί να είχαμε και τρεις νικητές Νόμπελ γύρω από το τραπέζι») επέτρεψε στους επιστήμονες να του συνδέσουν τον εγκέφαλο με 256 αισθητήρες και να το σκανάρουν. Γινόμενος ουσιαστικά ένα από τα εκατοντάδες πειραματόζωα που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές ανάμεσα στους ανθρώπους για τους οποίους ο διαλογισμός ήταν τρόπος ζωής.
Από την διαδικασία αυτή έγινε φανερό ότι το μυαλό του -όταν βρίσκεται σε διαδικασία διαλογισμού- παράγει ρεκόρ επίπεδα εγκεφαλικών κυμάτων γάμμα, τα οποία συνδέονται με την ικανότητα συγκέντρωσης, μάθησης, προσοχής και τη μνήμη. Επιπλέον τα ευρήματα έδειξαν αυξημένη δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό, γεγονός που του επιτρέπει να νιώθει ευτυχισμένος.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας, Ρίτσαρντ Ντάβιντσον «Εδώ και 12 χρόνια μελετάμε την επίδραση του διαλογισμού στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Και αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι είναι μια θαυμάσια γυμναστική για τον εγκέφαλο, με πολλαπλά οφέλη. Ακόμη και για όσους δεν έχουν χρόνο και διαλογίζονται μόλις 20 λεπτά την ημέρα».

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger