E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Απιστευτο:Ανθρωποι «μιλησαν» με ποντικια

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοποριακό πείραμα επέτρεψε την αλληλεπίδραση μέσω άβαταρ


Έφτασε η στιγμή που ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου! Η πρώτη επαφή είναι γεγονός. Χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία αιχμής που σχετίζεται με την εικονική πραγματικότητα, στο πείραμα συμμετείχε και έλληνας επιστήμονας, ενώ η διαδραστική επικοινωνία επετεύχθη με αρουραίους!

Το πρωτοποριακό πείραμα βασίστηκε σε ρομπότ σε μέγεθος αρουραίου το οποίο ήλεγχε εξ αποστάσεως ένας άνθρωπος, καθώς και ένα άβαταρ (ανθρωπόμορφη εικονικής πραγματικότητας) που ελέγχονταν από τις κινήσεις ενός αρουραίου. Οι επιστήμονες βρίσκονταν σε ένα εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας σε πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ οι αρουραίοι σε ένα άλλο εργαστήριο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων.

Οι κινήσεις των ζώων μεταδίδονταν στους υπολογιστές των ερευνητών, όπου ένας ανθρωπόμορφος χαρακτήρας (αβατάρ) αντιπροσώπευε τον αρουραίο. Κάθε φορά που το ζώο κινούνταν, το ίδιο έκανε και το «αβατάρ» του στην εικονική πραγματικότητα.


Από την πλευρά τους, οι ερευνητές δημιούργησαν το δικό τους αβατάρ που κινούνταν στην ίδια εικονική πραγματικότητα με το αβατάρ του αρουραίου. Οι κινήσεις του «αβατάρ» των επιστημόνων στέλνονταν στο εργαστήριο που βρίσκονταν τα ζώα και, μέσω αυτών των κινήσεων, οι επιστήμονες ήλεγχαν τις κινήσεις ενός ρομπότ-αρουραίου με ροδάκια, που βρισκόταν στο πραγματικό κλουβί του αρουραίου.



Όταν οι επιστήμονες, που φορούσαν στο κεφάλι το ειδικό «κράνος» της εικονικής πραγματικότητας, έκαναν κάποια κίνηση, το ρομπότ αμέσως κινούνταν. Με αυτό τον τρόπο υπήρχε αλληλεπίδραση με τον αρουραίο. 



Με λίγα λόγια, ο αρουραίος αλληλεπιδρούσε στον πραγματικό χώρο με ένα «ποντικόμορφο» ρομπότ το οποίο όμως αντιπροσώπευε έναν απομακρυσμένο άνθρωπο. Ο άνθρωπος από τη μεριά του, αλληλεπιδρούσε με ένα ανθρωπόμορφο άβαταρ που αντιπροσώπευε τον αρουραίο. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε…


http://www.ksenixtis.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger