E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μεγαλωνει ο καταλογος των ειδων υπο εξαφανιση.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Περισσότερα από 400 φυτά και ζώα προστέθηκαν στην «κόκκινη λίστα» των ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Η διεθνής ένωση προστασίας της φύσης, (IUCN), η οποία παρακολουθεί τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη, ανέφερε την Τετάρτη ότι συνολικά 20.219 είδη διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο εξαφάνισης.
Σύμφωνα με την έκθεση της IUCN, το 83% των ειδών φοίνικα της Μαδαγασκάρης, στα οποία οι φτωχοί κάτοικοι βασίζονται τόσο για την τροφή τους, όσο και για την κατασκευή σπιτιών, είναι υπό εξαφάνιση.
Στη λίστα των ειδών υπό εξαφάνιση προστέθηκαν ακόμα μια μεγάλη αιγυπτιακή σαύρα και το Sichuan Taimen, ενδημικό είδος ψαριού στην Κίνα.

Δύο ασπόνδυλα, μία κατσαρίδα στις Σεϋχέλλες και ένα σαλιγκάρι του γλυκού νερού που ονομάζεται Little Flat-Top και βρίσκεται στην αμερικανική πολιτεία της Αλαμπάμα, περιλήφθηκαν επίσης στην «κόκκινη λίστα».
«Οι αριθμοί ανεβαίνουν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Διευθυντής της IUCN για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, Jane Smart, στο περιθώριο του συνεδρίου των ΗΕ για τη Βιολογική Ποικιλότητα, που πραγματοποιείται στο Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία.

Το ¼ των θηλαστικών του κόσμου, 13% των πουλιών, 41% των αμφίβιων ειδών και 33% των κοραλλιογενών υφάλων είναι υπό εξαφάνιση, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου 440 δις δολάρια (330 δις ευρώ) το χρόνο χρειάζονται για να επιτευχθεί ο στόχος της αναστροφής της απώλειας της βιοποικιλότητας μέχρι το 2020.
Πηγή
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger