E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Puma: η εταιρεια που διχασε δυο αδελφια

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012


Το 1924, δύο αδελφοί, οι Adolf (Adi) και Rudolf Dassler ξεκίνησαν την εταιρεία υποδημάτων Dassler. Μια μικρή οικοτεχνία στη Γερμανία που στόχευση είχε την αθλητική υπόδηση. 
Τα αδέλφια βάσισαν τη δημιουργία της εταιρείας τους στην επιχείρηση της μητέρας τους και χρησιμοποιούσαν ένα στάσιμο ποδήλατο για την παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος για τη λειτουργία του εξοπλισμού τους. Σημείο καμπής για τα δύο παιδιά υπήρξαν οι πλέον αμφιλεγόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτοί του Βερολίνο στα χρόνια του Χίτλερ.

Το 1936, ο Adi επισκέφθηκε το Ολυμπιακό χωριό κοντά στο Βερολίνο με μοναδικό σκοπό να πείσει τον Αμερικανό δρομέα μικρής απόστασης Jesse Owens να φορέσει τα αθλητικά παπούτσια που παρασκεύασαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η ιδέα ήταν ένας πρωταθλητής να αποτελέσει το όχημα του μάρκετιν γκ για την εταιρεία ώστε να κερδίσει φήμη και άμεση αναγνώριση. Ο Owens κέρδισε εκείνο το καλοκαίρι 4 χρυσά μετάλλια και τα αθλητικά παπούτσια των αδελφών Dassler απέκτησαν παγκόσμια ζήτηση.


Χαρακτήρες συγκρουσιακοί, τα δύο αδέλφια μετά την αρχική επιτυχία αλλά και τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ήλθαν σε διαφωνίες οι οποίες οδήγησαν στην αποχώρηση τού Rudolf Dassler από την εταιρεία. Έτσι, ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, η οποία είναι πλέον γνωστή με το όνομα Puma. Ο Adi ίδρυσε την εταιρεία Adidas όταν ο αδελφός του αποχώρησε από τα υποδήματα Dassler. Τα δύο αδέλφια κατάφεραν να εδραιώσουν τις επιχειρήσεις τους, όμως, ποτέ τους δε συμφιλιώθηκαν. Σήμερα, είναι και οι δύο θαμμένοι στο ίδιο νεκροταφείο και σε αντίθετα άκρα. Κι αυτό διότι είχαν μια έχθρα που κάθε άλλο παρά τιμούσε το όνομα τους.
Η Puma σήμερα

Η Puma είναι κυρίως γνωστή για τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια και έχει, κατά καιρούς, γίνει χορηγός ποδοσφαιριστών όπως των Pele, Johan Cruijff και Diego Maradonna. Στην Αμερική αναγνωρίζεται από τα παπούτσια μπάσκετ με καστόρι τα οποία πρωτοεμφανίστηκαν το 1968. Με το πέρασμα των χρόνων, η Puma έχει επεκταθεί σε όλα τα αθλητικά είδη όπως ενδύματα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ακόμα και αρώματα. Η εμπειρία της στην Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη καθώς μια διαμάχη με την οικογένεια Γλου (η οποία σημειωτέον απογείωσε το γκρουπ) την οδήγησε στη σημερινή απαξίωση.Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η φωτογραφία που παρουσιάζουμε σήμερα είναι η μοναδική κοινή φωτογραφία των δύο αδελφών παρουσία των μελών και της υπόλοιπης οικογένειας τους. Ένα σπάνιο ντοκουμέντο που θυμίζει σε όλους πως το χρήμα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να είναι ο παράγοντας που χωρίζει μια οικογένεια.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger