E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Νέος νόμος για την κτηνοβασία στην Σουηδία

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013


Στη Σουηδία ετοιμάζονται να περάσουν νέο νόμο για την κτηνοβασία, αφού μέχρι σήμερα οι δράστες τιμωρούνταν με φυλάκιση, μόνο αν αποδεικνυόταν ότι το ζώο υπέφερε!

"Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει πιο σκληρούς νόμους σχετικά με την κτηνοβασία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ζώα δεν θα υποφέρουν πια. Δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κτηνοβασία είναι απολύτως απαράδεκτη" δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων, Eskil Erlandsson στο AFP.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, η κτηνοβασία θα τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο και ανώτατη ποινή φυλάκισης τα δύο χρόνια. «Είναι πολύ θετικό ότι ο νόμος θα αλλάξει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής ομοσπονδίας κτηνιάτρων, Johan Beck-Friis.

Η Γερμανία άλλαξε προς το αυστηρότερο τη νομοθεσία της τον περασμένο Δεκέμβριο, ακολουθώντας τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Το σουηδικό κοινοβούλιο αναμένεται να υπερψηφίσει το νόμο καθώς υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση στο θέμα.

Σύμφωνα με τον Beck-Friis, με τον ισχύοντα νόμο, οι κτηνίατροι μπορούν να καταλάβουν αν ένα ζώο έχει βιαστεί αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στατιστικά στοιχεία.

Το 2006, την τελευταία χρονιά που δόθηκαν στοιχεία, αναφέρθηκαν περίπου 100 περιπτώσεις ζώων που έφεραν τραύματα, ως αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πηγή : 69magazine.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger