E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Let's go outside: 5 λόγοι να κάνεις yoga έξω στη φύση και mat σου να γίνει η γη

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013


Από τη μία έχεις την παραλία, την άμμο και τη θάλασσα και από την άλλη το δροσερό γκαζόν και τον γαλάζιο ουρανό. Σε οποιοδήποτε από τα δύο περιβάλλοντα και αν είσαι το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις περισσότερο την πρακτική σου.Είναι αλήθεια. Δοκίμασέ το και εσύ. Άσε για μία φορά τους τέσσερις τοίχους και πάρε τα πάρκα και τις παραλίες για να κάνεις yoga στη φύση. Άνοιξε την καρδιά σου εκτελώντας τις αγαπημένες σου asanas και πάρε γενναίες εισπνοές καθαρού αέρα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι εκτός από λιγότερη πίεση, άγχος και θυμό, η άσκηση έξω ωθεί τους ανθρώπους να αθλούνται περισσότερο.

Τι περιμένεις λοιπόν; Πάρε το στρωματάκι σου και ετοιμάσου για μία μοναδική πρακτική. Και αν σε ρωτήσουν οι περίεργοι γιατί σου αρέσει να κάνεις yoga έξω απάντησέ τους τα εξής:

1 . Κανένα στρωματάκι

Δεν χρειάζεται να γεμίσεις τη τσάντα σου. Το γκαζόν και η άμμος είναι ό,τι πιο όμορφο μπορείς να πατάς. Η γη γίνεται το playground σου. Και στην τελική μία πετσέτα θαλάσσης είναι αρκετή.

2. Μπορείς να είσαι δημιουργικός και ατρόμητος

Τώρα μπορείς να κάνεις τη sirsasana ή το κατακόρυφο και αν πέσεις θα πέσεις στα μαλάκα.

3. Τσεκάρεις αν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος

Ζουζούνια, παιδάκια που τρέχουν, κυρίες που μιλάνε για το πως φτιάχνονται τα σωστά σουτζουκάκια. Τα πάντα μπορείς να ακούσεις όταν βρίσκεσαι έξω. Το θέμα είναι κατά πόσο οι σκέψεις που σου δημιουργούν τα όσα ακούς δεν θα τις αφήσεις να σε παρασύρουν.

4. Γίνεσαι ένα με τη φύση βρε παιδάκι μου

Το να χαιρετάς τον ήλιο παίρνει άλλη διάσταση όταν ενώνεις τις παλάμες σου κοιτάζοντας τον καθαρό ουρανό. Η βιταμίνη D κάνει πάρτι εκείνη την ώρα στο σώμα σου, εσύ λάμπεις και το εγώ σου έχει γίνει ένα με την ολότητα.

5. Κάνεις καινούργιους φίλους

Ξέρεις πόσοι θα έρθουν να σε ρωτήσουν αν το κάνεις αυτό συχνά; Και αν την επόμενη φορά θα θέλεις παρέας;

Στην τελική η πρακτική στη φύση έχει περισσότερο fun και σε κάνει να γιορτάζεις αυτό που η ίδια η πρακτική σε οδηγεί να γιορτάσεις: τη Ζωή.

Και για να μην μένουμε μόνο στα λόγια μήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις;


Πηγή : cosmo.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger