E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο Google Chrome μαρτυράει τους κωδικούς σας

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013


Δυσάρεστα νέα για όσους χρησιμοποιούν Google Chrome καθώς σύμφωνα με ένα σημαντικό κενό ασφαλείας, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας μπορεί να δει απευθείας τους κωδικούς σας σε e-mail, Facebook, Twitter και άλλες ιστοσελίδες από το μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Η πρόσβαση στους κωδικούς γίνεται μέσα από το Show Advanced Settings - Passwords and forms - Manage saved passwords. Κάνοντας κλικ στο πεδίο με τους αστερίσκους υπάρχει η επιλογή Show, η οποία δείχνει σε απλό κείμενο τον κωδικό σας χωρίς να ζητείται καμία πιστοποίηση.


Ο επικεφαλής του τμήματος Chrome στην Google, Justin Schuh αναφέρει χαρακτηριστικά στο Hacker News: «Μας έχει ζητηθεί επανειλημμένως η υποστήριξη master password ή κάτι παρόμοιου ακόμα και αν πιστεύουμε ότι δεν δουλεύει. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και καταλήγουμε στο ότι δεν θέλουμε να προσφέρουμε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και να ενθαρρύνουμε επικίνδυνη συμπεριφορά. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι όταν δίνετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε κάποιον μπορεί να έχει πρόσβαση στο οτιδήποτε».


Read more: http://www.newsbomb.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger