E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως ερεθίζει το πορνό τους άνδρες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Παντρεμένοι ή διαζευγμένοι νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι έχουν ένα κοινό σημείο : Λατρεύουν να παρακολουθούν όχι μόνο την αγαπημένη τους ομάδα αλλά και ...ταινίες πορνό.

Γιατί όμως οι άνδρες και δη οι παντρεμένοι που σε γενικές γραμμές έχουν μια καλή ερωτική ζωή με την σύντροφο τους καταφεύγουν σε αυτές;

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αφού κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο εθισμός στο ιντερνικό πορνό εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης του.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ αποδείχθηκε και επίσημα πλέον ότι δεν υπάρχει άνδρας που δεν βλέπει πορνό. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες μελέτησαν δυο κατηγορίες ανδρών αυτών έγγαμων και άγαμων και ανακάλυψαν έκλπηκτοι ότι οι πρώτοι βλέπουν ερωτικές ταινίες κατά μέσο όρο 1,7 φορές την εβδομάδα για είκοσι λεπτά, ενώ οι δεύτεροι τρεις φορές την εβδομάδα για σαράντα λεπτά.

Η κατάσταση όμως έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αφού παίρνει και «Ο εθισμός στο ιντερνετικό εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης του» 

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Simon Louis Lajeunesse, αναλύοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε πως η πορνογραφία δεν έχει κανένα αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα ή τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών. «Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν είχε παθολογική σεξουαλικότητα –μάλιστα, όλες οι σεξουαλικές τους πρακτικές ήταν μάλλον συμβατικές.Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι οι ερωτικές ταινίες δεν αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για τις γυναίκες ή για τις σχέσεις τους μαζί τους».

Όπως υποστήριξε ο δρ. Russell Stambaugh, ψυχολόγος και σεξοθεραπευτής από το Ann Arbor του Michigan, ο σεξουαλικός ερεθισμός που προκαλείται από το πορνό συνδέεται με τους κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αυτούς που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που εκτυλίσσεται μπροστά μας, όπως π.χ. το ότι βρισκόμαστε σε ένα εστιατόριο και σηκώνουμε το ποτήρι για να πιούμε κρασί την ώρα που κάνει το ίδιο και ο συνοδός μας.

Ο δρ. Stambaugh τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να ερεθίζεται εύκολα σεξουαλικά, ώστε να είναι έτοιμος για… δράση οποτεδήποτε προκύπτει η ευκαιρία –γεγονός που σχετίζεται με τα πρωτόγονα ένστικτα της αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους, στα οποία τελικά καταλήγει κάθε απόπειρα ανάλυσης και εξήγησης της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Από την άλλη η δρ.Lonnie Barbach, σεξοθεραπεύτρια από το Σαν Φρανσίσκο, επισημαίνει ότι, πολύ πιο απλά, «ακριβώς επειδή δεν έχει να κάνει με το τι κάνουν στο σπίτι με τη σύντροφό τους, είναι η καινοτομία, το πρωτόγνωρο, το κάτι διαφορετικό που κάνει το πορνό ερεθιστικό».

Νιώθουν ενοχές

Οι απόψεις των ειδικών πάντως συγκλίνουν στο ότι το πρόβλημα με το πορνό στα ζευγάρια είναι η ενοχή και η μυστικότητα. «Αν η γυναίκα καταλάβει ότι οι ερωτικές ταινίες δεν είναι το υποκατάστατό της, και ο άνδρας δε νιώθει την ανάγκη να κρύβεται ή να λέει ψέματα για αυτή του τη συνήθεια, οι σεξουαλικές συζητήσεις θα γίνουν πιο ανοιχτές και η σεξουαλική σχέση περισσότερο υγιής. Το πρόβλημα ποτέ δεν είναι το πορνό. Είναι η επικοινωνία και η ειλικρίνεια του καθενός προς τον άλλο» καταλήγει ο δρ. Stambaugh.

Πηγή : iatropedia.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger