E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως οι καλλονές βγάζουν νοκ άουτ τους άνδρες.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013


Μπορεί η ομορφιά να θεωρείται διαβατήριο αλλά μπορεί να εξουδετερώσει ανώδυνα και αναίμακτα  το αντίθετο φύλλο.

Λίγα δευτερόλεπτα συζήτησης μιας καλλονής με ένα άνδρα  αρκεί  για να τον κάνει να  χάσει τα μυαλά του, να  αισθάνεται  αμήχανα  να ζαλίζεται , να ιδρώνει και  γενικά να μην μπορεί να αρθρώσει ούτε μια λέξη. Αντίθετα οι γυναίκες όταν  κάνουν παρέα με ένα όμορφο άνδρα δεν φαίνεται να επηρεάζονται καθόλου. 

Έρευνα που πραγματοποίησαν Ολλανδοί ψυχολόγοι του πανεπιστημίου Ράντμπουν   διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν παρέα έστω και λίγα λεπτά με μια πολύ ελκυστική γυναίκα,  δεν αποδίδουν  καλά στα νοητικά τεστ, σε σχέση με όσους συνομίλησαν με μια γυναίκα που δεν θεωρούσαν ωραία.

Αυτό συμβαίνει  εκτιμούν οι ειδικοί επειδή από τα πανάρχαια χρόνια οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνατοτήτων του εγκεφάλου τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, με συνέπεια – ειδικά στην περίπτωση μιας πολύ ωραίας γυναίκας – να μην τους απομένουν και πολλές νοητικές δυνατότητες για άλλες διαδικασίες και δραστηριότητες.

Οι Ολλανδοί ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου  αφού η έρευνά τους  καθιστά σαφές ότι η απόδοση των ανδρών στην εργασία ή στο σχολείο μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του φλερτ με μια ωραία συνάδελφο ή συμμαθήτρια. Καταβάλλουν τόση προσπάθεια για να  τις εντυπωσιάσουν  με συνέπεια να μένουν πίσω σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα ξεκίνησε, όταν ένας από τους ψυχολόγους σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι, μετά τη συνομιλία του με μια πανέμορφη γυναίκα που μόλις είχε γνωρίσει, ξέχασε τη διεύθυνση του σπιτιού του, όταν αυτή τον ρώτησε πού έμενε.

Η ίδια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Experimental and Social Psychology». έδειξε  ότι αυτό δεν ισχύει στις γυναίκες δεν ισχύει, όταν κάνουν παρέα με έναν όμορφο άντρα. 

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Τζορτζ Φίλντμαν της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες για εξελικτικούς λόγους έχουν προγραμματιστεί να σκέφτονται υποσυνείδητα τρόπους για να περάσουν τα γονίδια τους στις επόμενες γενιές, γι’ αυτό το λόγο, όταν συναντούν μια ωραία γυναίκα, κατά βάθος την βλέπουν ως την ιδανική σύντροφο για την αναπαραγωγή των γονιδίων τους.

Όμως οι γυναίκες αναζητούν και άλλες ιδιότητες στον άνδρα, όπως ο πλούτος ή η ευγενική και πνευματώδης συμπεριφορά και δεν σαγηνεύονται μόνο από το ωραίο του πρόσωπο.



http://www.iatropedia.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger