E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ανησυχεί ο Χουλιάρας για την σεισμική ακολουθία στην Αμφίκλεια...

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013


ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ... ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ...

Οι δυο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή της Αμφίκλειας του Νομού Φθιώτιδας, ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,9 R, φαίνεται πως ανησυχεί το επιστημονικό προσωπικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος κ. Μάκης Χουλιάρας επισημαίνει πως το μέγεθος των δονήσεων που σημειώνονται τα τελευταία τρία 24ωρα, δεν συνάδουν με αυτό που οι σεισμολόγοι αναγνωρίζουν και ονομάζουν ως «ομαλή μετασεισμική ακολουθία».

Μετά τον σεισμό των 5,1 ρίχτερ της Τετάρτης, σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις σεισμικές δονήσεις οι οποίες κυμάνθηκαν από 4,2 έως και 4,9 R με την τελευταία ειδικά, να είναι σχεδόν ισοδύναμη του προχθεσινού σεισμού.

Σύμφωνα με την επιστημονική άποψη του κ. Μάκη Χουλιάρα, οι σεισμοί που εντάσσονται στη δέσμη των μετασεισμικών δονήσεων, είναι της ιδίας τάξεως με τον σεισμό των 5,1 R και όχι χαμηλότερης κάτι που θα αναμενόταν σε μια ομαλή μετασεισμική ακολουθία. Ως εκ τούτου, είναι πολύ νωρίς αλλά και πολύ παρακινδυνευμένο, να υποστηρίξει κάποιος πως ο κύριος σεισμός στην περιοχή της Αμφίκλειας ήταν αυτός της Τετάρτης που μας πέρασε. zougla.grstoxos.gr



Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ, ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ! ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΣΕΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΠΟ 10 ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΡΙΧΤΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger