E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρόμος στον Καναδά από εκτροχιασμό τρένου – Πάνω από 60 οι αγνοούμενοι

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013


Περισσότεροι από 60 είναι οι αγνοούμενοι στο Κεμπέκ του Καναδά μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου με 73 βαγόνια, που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προκάλεσε πολλές εκρήξεις.

Ο μηχανοδηγός το είχε μόλις ακινητοποιήσει κι ενώ ουδείς επέβαινε σε αυτό όταν εξερράγη, ανέφερε ο Τζόζεφ Μακόνιγκλ, αντιπρόεδρος της Montreal, Maine and Atlantic Railway, Inc. «Με κάποιο τρόπο, το τρένο άρχισε να κινείται ανεξέλεγκτο», είπε. «Δεν είμαστε βέβαιοι για το τι συνέβη, αλλά ο μηχανοδηγός έκανε τα πάντα όπως προβλεπόταν. Είχε σταθμεύσει το τρένο και περίμενε να τον αντικαταστήσουν», δήλωσε ο Μακόνιγκλ.

Ο Γιανίκ Γκαν, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, είπε στο Radio-Canada ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν τουλάχιστον 30 πελάτες όταν έφυγε, μερικά λεπτά πριν από το δυστύχημα. «Είδαμε τις εκρήξεις και βγήκα τρέχοντας από το σπίτι για να πάω να βοηθήσω», είπε ο Γκαν. «Τότε μου τηλεφώνησαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο. Μίλησαν για καταστροφή. Έκλαιγαν, φώναζαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί παντού. Μετά η σύνδεση διακόπηκε».

Περίπου 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Στελέχη της καναδικής πυροσβεστικής υπηρεσίας είπαν ότι ζήτησαν βοήθεια από τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 20 οχήματα της πυροσβεστικής συνέχιζαν να προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά ώρες μετά το δυστύχημα.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger