E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εκτέλεσαν το "θηλυκό αστέρι" της αστυνομίας του Αφγανιστάν

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013


Η Ισλάμ Μπίμπι ήταν μία από τις πρωτοπόρους για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν - και αυτός ήταν ο λόγος που κόστισε στην πιο υψηλόβαθμη αστυνομικό της νότιας επαρχίας Χέλμαντ τη ζωή της. Η 37χρονη υπολοχαγός Ισλάμ Μπίμπι (δεξιά στην φωτό) έπεσε θύμα ενέδρας δυο ενόπλων αγνώστων τις προάλλες, καθώς

μετέβαινε από την οικία της για να κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πρωτεύουσα Λασκάρ Γκαχ. Η ανώτερη αξιωματικός της αστυνομίας του Αφγανιστάν βρισκόταν επάνω σε μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο γαμπρός της, όταν τραυματίστηκε από σφαίρα. Αργότερα, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Η  αξιωματικός διοικούσε 32 υφιστάμενες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της αφγανικής αστυνομίας -σε μια υπηρεσία που κυριαρχείται από άνδρες -και θεωρείτο υπόδειγμα για τις γυναίκες στην συντηρητική επαρχία.Από το 2010 είχε τακτικά το προφίλ ως ένα ανερχόμενο αστέρι της Αφγανικής Εθνικής Αστυνομίας Η Μπίμπι, χήρα και μητέρα τριών παιδιών,επί μήνες έκανε λόγο για συνεχείς απειλές εναντίον της. Ανώνυμα τηλεφωνήματα την προειδοποιούσαν ότι ή θα πρέπει να παραιτηθεί ή θα πεθάνει.

 «Έχω εχθρούς στην πόλη», είχε αποκαλύψει στους προϊσταμένους της στη - γενικά ασταθή -  Χέλμαντ. Η ίδια όμως αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και συνέχισε την εργασία της.

 Τον Φεβρουάριο η Μπίμπι είχε μιλήσει στους «Τάιμς» και είχε εκφράσει την ελπίδα να επέλθει μεγαλύτερη ηρεμία στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά την απόφαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας κ Ο. Zwak είπε ότι η Μπίμπι είχε πιθανότατα  σκοτωθεί από αντάρτες Ταλιμπάν, αν και καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.  Οι Ταλιμπάν έχουν συχνά  στόχο   γυναίκες ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται για την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Αφγανιστάν, μια χώρα που η γυναίκα είναι σε πολύ χαμηλή θέση .

http://www.bloko.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger