Μπορεί να βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου και να απολαμβάνετε τα κοκτέιλ σας, ήρεμα στην παραλία. Το βράδυ μπορεί να το ρίχνετε έξω και να πίνετε το ένα ποτό μετά το άλλο. Μπορεί να είστε στην Κρήτη και οι τσικουδιές να έρχονται απανωτά. Και μέσα σε αυτόν τον “καλοκαιρινό πόλεμο” με το αλκοόλ, μπορεί να αποφασίσατε να το ρίξετε και λίγο έξω και στο φαγητό. Κάποια στιγμή το στομάχι σας δεν θα αντέξει. Θα αρχίσουν οι καούρες. Και εάν το παρατραβήξατε θα αρχίσει και ο πόνος.
Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τις καούρες του καλοκαιριού και να μπορέσουμε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας; Σίγουρα το πολύ ποτό και το πολύ φαγητό δεν είναι οι κατάλληλοι σύμμαχοι για το στομάχι μας.
Η καούρα, είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Είναι ένα οδυνηρό και οξύ αίσθημα καψίματος που εντοπίζεται στην περιοχή πάνω από το στομάχι και πίσω από το στέρνο . Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η όξινη γεύση, η δύσκολη ή και η επώδυνη κατάποση, καθώς και ένα έντονο αίσθημα δυσφορίας.
Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (>45 ετών), ενώ το φύλο δεν επηρεάζει την συχνότητα εμφάνισης της νόσου. Το καλοκαίρι πάντως ακριβώς επειδή επιβαρύνουμε το στομάχι μας, εμφανίζεται σε όλο το εύρος των ηλικιών.
Η υψηλή κατανάλωση εσπεριδοειδών και χυμών, ανθρακούχων αναψυκτικών, καφέ, βαριών και λιπαρών γευμάτων, αλκοόλ και καυτερών τροφών επιδεινώνουν τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να συντελέσουν στην επιδείνωση των παραπάνω συμπτωμάτων.
Για να απαλλαγούμε από τις καούρες καλό είναι να αποφύγουμε στο βαθμό που μπορούμε τις καταχρήσεις. Μια καλή λύση με άμεση ανακούφιση, είναι να έχουμε μαζί μας αλγινικά φάρμακα που θα προμηθευτούμε από το φαρμακείο. Τα αλγινικά φάρμακα εμποδίζουν τα γαστρικά υγρά να ανέβουν προς τον οισοφάγο και μας ανακουφίζουν.
http://www.tlife.gr/
0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !