E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πόλεμο με τις ΗΠΑ άνοιξε ο Μαδούρο της Βενεζουέλας – Προσέφερε άσυλο στον Σνόουντεν

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πιο… περιζήτητος καταζητούμενος στον κόσμο, η ιστορία του οποίου έχει μετατραπεί σε θρίλερ έπειτα από την άρνηση πολλών κρατών να του παράσχουν άσυλο. Ο λόγος για το κατηγορούμενο για κατασκοπεία πρώην στέλεχος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μέχρι που τελικά βρέθηκε λύση: ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Παρασκευή, ότι αποφάσισε να του προσφέρει «ανθρωπιστικό άσυλο», βάζοντας φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας.

«Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον νεαρό Aμερικανό, Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιαστικής Βόρειας Αμερικής», δήλωσε ο Μαδούρο στο πλαίσιο τηλεοπτικής ομιλίας του για την ημέρα της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Μετά από δεκάδες αιτήσεις ασύλου σε ισάριθμα κράτη που δεν βρήκαν ανταπόκριση, ο Σνόουντεν εξακολουθεί να βρίσκεται στον χώρο τράνζιτ αεροδρομίου της Μόσχας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αν εκδοθεί στις ΗΠΑ απειλείται η ζωή του, αφού αποκάλυψε το γιγάντιο σύστημα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων που έχει δημιουργήσει η Ουάσινγκτον για να κατασκοπεύει στο εξωτερικό.

Πηγή: iefimerida

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger