E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

NYT: Οι πιέσεις των εταίρων, η αδυναμία Σαμαρά και ο θυμός των Ελλήνων

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013


Τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης, η Αθήνα παραμένει εξαρτημένη από την τρόικα επισημαίνουν σε άρθρο τους οι New York Times.

Με την απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της επόμενης δόσης σε δόσεις, οι New York Times επισημαίνουν ότι η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί.

“Τρία χρόνια μετά την κρίση που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, η Ελλάδα παραμένει εξαρτημένη από τα πακέτα διάσωσης”, επισημαίνεται, τονίζοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διατηρούν τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Με τον τρόπο αυτό περιγράφουν οι Νew York Times την απόφαση του Eurogroup να ανάψει το πράσινο φως στην τμηματική καταβολή της δόσης συνολικού ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Στο δημοσίευμα γίνεται παράλληλα αναφορά στις συγκεντρώσεις χιλιάδων εργαζομένων κατά των μέτρων λιτότητας και τις νέες εκκλήσεις των εταίρων να μειωθούν κατά 15.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία έχει αγγίξει το 27%.

Αφού γίνεται αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, οι συντάκτες επισημαίνουν πως “η αναζωπύρωση των διαδηλώσεων μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας γεννά ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται”.

“Αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο για τον Αντώνη Σαμαρά να ισορροπήσει τις απαιτήσεις των δανειστών απέναντι στον θυμό και την εξάντληση των πολιτών”, σημειώνεται, με τις αμφιβολίες αυτές, όπως τονίζουν, να μεταφράζονται ως φόβοι για τη βιωσιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

http://www.alexiptoto.com/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger