E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χιλή: 11χρονη έμεινε έγκυος αφότου βιάστηκε κατ' επανάληψη από τον πατριό της -Συναινεί ο πρόεδρος της χώρας!

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οργή και αποστροφή προκαλεί στην Χιλή το δράμα μιας 11χρονης την οποία επί δυο χρόνια βίαζε κατ' επανάληψη ο πατριός της και τώρα κυοφορεί το παιδί του. Το κορίτσι δηλώνει «έτοιμο» να φέρει στον κόσμο το μωρό, ενώ η μητέρα της μικρής και ο Πρόεδρος της Χιλής, σοκάρουν όλη την χώρα με τις προκλητικές δηλώσεις τους.

Η μικρούλα, μιλώντας στο Canal 13, με όλη την αθωότητα της ηλικίας της, δηλώνει έτοιμη να φέρει στον κόσμο το παιδί:

«Θα είναι σαν μια κούκλα και θα το κρατώ στα χέρια μου. Θα το αγαπώ πολύ, ακόμη και αν είναι από αυτό τον άνθρωπο που μου προξένησε κακό. Δεν πειράζει, εγώ θα αγαπώ το μωρό».

Ο 32χρονος πατριός ομολόγησε ότι βίασε την 11χρονη και συνελήφθη. Το δράμα αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και έγινε αφορμή για να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για την έκτρωση η οποία στην Χιλή είναι παράνομη για οποιονδήποτε λόγο και αν γίνεται, ακόμη και μετά από βιασμό.

Οργή έχουν προκαλέσει ωστόσο τόσο η στάση της μητέρας του κοριτσιού, που υπερασπίστηκε τον σύντροφό της- βιαστή, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για «συναινετική σχέση» όσο και τα σχόλια του προέδρου της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος- αντί να καταδικάσει το γεγονός- δήλωσε «συγκινημένος» από τα λόγια της 11χρονης.

«Ζήτησα από τον υπουργό υγείας να φροντίσει προσωπικά το κορίτσι. Είναι στην 14η βδομάδα της κύησης και χθες μας εξέπληξε όλους με λόγια που δείχνουν βάθος και ωριμότητα, όταν είπε, ότι παρά τον πόνο που της προξένησε ο άνδρας που την βίασε, θέλει να αποκτήσει το παιδί και να το φροντίσει».

Οι επιστήμονες λένε ότι η ζωή του κοριτσιού κινδυνεύει και φυσικά επισημαίνουν ότι σε αυτή την ηλικία είναι προφανές ότι δεν βρίσκεται σε θέση να λάβει απόφαση για την εγκυμοσύνη της.

«Σε αυτή την ηλικία, το κορίτσι δεν έχει την διανοητική και συναισθηματική ικανότητα να το χειριστεί αυτό, ούτε καν στα 14 δεν θα είχε αυτή την ικανότητα. Είναι πολύ πιθανό να λέει πως επιθυμεί να αποκτήσει μωρό γιατί (το βλέπει) σαν ζωντανή κούκλα. Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις» λέει ο ψυχολόγος Τζόρτζιο Αγκοστίνι, με μεγάλη εμπειρία σε περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων.

«Οπότε αυτά που λέει ο πρόεδρος (Πινιέρα) δεν πλησιάζουν καν στην πραγματική ψυχολογική κατάσταση ενός 11χρονου κοριτσιού. Είναι υποκειμενική άποψη η οποία δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική αιτιολόγηση που να την στηρίζει» προσθέτει ο Αγκοστίνι.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger