E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένας στρατιώτης ροκσταρ: Από τους Nirvana στις Ειδικές Δυνάμεις και τον πόλεμο

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013


Ο Τζέισον Έβερμαν (Jason Everman) είναι κάποιος που μάλλον δεν ξέρετε εκτός και αν είστε οι πλέον ειδικοί στην ροκ σκηνή! 

Ο ΤΖέισον Εβερμαν λοιπόν θα έπρεπε να είναι γνωστός ως ο μόνος άνθρωπος που έχουν διώξει όχι από ένα  άλλα από δύο μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του 90!

Τον έδιωξε ο Κέρτ Κομπέιν (Kurt Cobain) γιατί όπως είχε δηλώσει τότε ο Κομπέιν,  ήταν ιδιότροπος και τον απέλυσαν και  οι Soundgarden. 

Ο Έβερμαν όμως, που τώρα έχει φτάσει τα 45, το 1993 όταν ήταν ακόμη 26 ετών αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να ενταχθεί στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Ροκσταρ
Ο Έβερμαν σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό των New York Times ειχε πεί οτι θεωρούσε οτι η μουσική του καριέρα ηταν πλέον ενα κομμάτι της ταυτότητας του συνεπώς δεν σκεφτηκε ποτέ οτι θα μπορούσε να υπάρξει κάτι άλλο. 

Παραδόξως ο Κρίστ Νοβοσελιτς των Νιρβάνα (Nirvana) ειχε πει οτι αν και ο Έβερμαν ηταν εξαιρετικός ήταν πολύ 'καταθληπτικός' για το συγκρότημα. (Αν δουμε ποια ηταν η κατάληξη του Κομπέιν η εξήγηση του Νοβοσελιτς ειναι τουλάχιστον σουρεαλιστική!)

Ο Έβερμαν ήταν που πλήρωσε 606 δολάρια για το τέλος εγγραφής του Bleach, το πρώτο άλμπουμ των Νιρβάνα. Το συγκρότημα ποτέ δεν τον πλήρωσε. 

Αφου τον έδιωξαν οι Νιρβάνα ο Έβερμαν βρήκε την ευκαιρία της ζωής του και εγινε ο κιθαρίστας των Soundgarden.

(Στην φωτογραφία ο Matt Cameron (αριστερά), ο Kim Thayil (κέντρο), ο Jason Everman (κάτω καθιστός), και ο τραγουδιστής Chris Cornell (δεξιά) )

Μετά από μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία, το συγκρότημα απέλυσε τον Έβερμαν. 

Ο μανατζερ των Soundgarden δήλωσε στο περιοδικό των New York Times οτι αυτο που τους έκανε να τον διώξουν ηταν η τρομέρη του κυκλοθυμία. Την μια στιγμή ηταν χαμογελαστός και έκανε χιούμορ και την αμέσως επόμενη ακουγε μουσική με τα ακουστικά του θυμωμενος. 

Ο Στρατός και οι ΕιΔικές Δυνάμεις

Ο κιθαρίστας με τις όμορφες μπούκλες αφου μετά έπαιξε και σε άλλα συγκροτήματα  αποφάσισε να πάρει το λεωφορείο με προορισμό το στρατόπεδο εκπαίδευσης του στρατού στο Fort Benning  όπου θα εντασσόταν στο πρόγραμμα κατάρτισης που διαρκούσε 61 μέρες. 

Η Ρέιντζερς είναι η ελίτ μονάδα πεζικού του Αμερικανικού Στρατού. Μετα απο ένα μήνα στο στρατόπεδο αυτοκτόνησε ο Κέρτ Κομπέιν και οι διοικητές του κατάλαβαν ποιος ήταν. 

Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του στον στρατού, ο Έβερμαν ποτέ δεν ανέφερε το ένδοξο παρελθόν του. 

Μετά την πρώτη κατάταξή του, ο Έβερμαν δεν ηταν ικανοποιημένος κι ετσι αποφάσισε να ενταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της εκπάιδευσης του είδε τα αεροπλάνα να πέφτουν στους διδυμους πύργους και  κατάλαβε οτι "θα πήγαινε στον πόλεμο". 

Στον πόλεμο
Το περιοδικό New York Times περιγράφει τον Έβερμαν »να κάνει ιππασία με τους Παστούν, να ειναι σε νυχτερινές επιδρομές με ελικόπτερα, να βρίσκεται στην βάση του επι μέρες χωρίς να εχει κάτι να κάνει. "

Ο Έβερμαν είδε σοβιετικά τανκς να σκουριάζουν στην Κοιλάδα Panjshir και μύρισε λειβάδια παπαρούνας εξω απο το Κανταχάρ.

Στον πόλεμο, ο Έβερμαν έγινε ένας στρατιώτης rockstar. 

«Καθ 'όλη την ενήλικη ζωή μου έχω κάνει τη συνειδητή προσπάθεια να αναπτυχθούν οι τρεις πτυχές του ποιος ειμαι: ο καλλιτέχνης, ο στρατιώτης και ο φιλόσοφος" δήλωσε ο Έβερμαν. 

Έφυγε από το στρατό το 2006 και σπουδάσε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Σύμφωνα με το προφίλ του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Everman, έχει επίσης εργαστεί ως επαγγελματίας ψαράς στην Αλάσκα και για μια περίοδο έζησε ως μοναχός στο Νεπάλ.

Μετά από τις μεγάλες μουσικές του επιτυχίες όπως και τις επιτυχίες που είχε πολεμώντας για την πατρίδα του ο Έβερμαν μάλλον εχει καταλήξει και όπως εχει πει στο περιοδικό των New York Times το επόμενο του βήμα θα ειναι μάλλον κατι το πολύ συνηθισμένο «Πιθανότατα θα γίνω μπάρμαν κάπου», είπε.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger