E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ήπειρος: ''Πόλεμος'' στον Αχέροντα για τους Αλβανούς δραπέτες - Άγνωστες πτυχές της τελευταίας μάχης - Πυροβολούσε με καλάσνικοφ ο Μάριαν Κόλα!

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013


- Οι αστυνομικοί είδαν τα πρόσωπα του Ιλίρ Κούπα και του αρχηγού των κακοποιών Μάριαν Κόλα
- Οι δραπέτες που ''γάζωσαν'' περιπολικό σε μπλόκο της Άρτας έδειξαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν
- Γλίτωσαν από την ενέδρα στην Κόνισκα και βρέθηκαν μια ανάσα από τα σύνορα με την Αλβανία
- Από τα ξημερώματα έχουν κλέψει δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού από κάτοικο 
- Γιγαντιαία επιχείρηση στον ποταμό Αχέροντα που κρύβονται οι δραπέτες - Οι φόβοι της αστυνομίας

Σε θρίλερ με απρόβλεπτη κατάληξη εξελίσσεται το κυνήγι των αδίστακτων Αλβανών, που μέχρι στιγμής κυκλοφορούν ελεύθεροι. Μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να φύγουν από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, να βρεθούν 20 λεπτά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, να κλέψουν δύο αυτοκίνηα και ένα μηχανάκι από κάτοικο  και να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς σε μπλόκο της Άρτας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο τελευταίο ραντεβού με τους δραπέτες, οι αστυνομικοί είδαν τα πρόσωπά τους. Ο ένας που καθόταν στο πίσω κάθισμα ήταν ο περιβόητος αρχηγός τους Μάριαν Κόλα που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία...

Ο δεύτερος που καθόταν στη θέση του οδηγού, ήταν ο Ιλίρ Κούπα, που γεννήθηκε στις 24-01-1986. Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι οι δύο κακοποιοί βρίσκονταν μέσα στο αγροτικό Ναβάρα που εμφανίστηκε στο μπλόκο της Άρτας και εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτο άτομο, που και αυτό να καθόταν στο πίσω κάθισμα...

Το χρονικό της μάχης
Όλα ξεκίνησαν στις 02.00 στην περιοχή Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αλβανοί δραπέτες έκλεψαν ένα αγροτικό Ναβάρα και άρχισαν να κινούνται με ηλιγγιώδη ταχύτητα προς την Ήπειρο. Στην Άρτα περιπολικό τους εντόπισε και ενημέρωσε το μπλόκο στον κόμβο της Αγγέλης, στην περιφερειακή της Άρτας.

Εκεί οι αστυνομικοί περίμεναν τους δραπέτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι δράστες για ακόμα μία φορά έδειξαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Όταν πλησίασαν το μπλόκο, όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά προσπάθησαν να προσπεράσουν τους αστυνομικούς. 

Οι κακοποιοί έσπασαν τα τζάμια του αγροτικού, σήκωσαν τα καλάσνικοφ και άνοιξαν πυρ. Για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν βροχή, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι Αλβανοί δραπέτες κατάφεραν να σκάσουν τα λάστιχα ενός περιπολικού, ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να διαφύγουν...

Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό και λίγο αργότερα έκλεψαν αυτοκίνητο Ford από τη Φιλιππιάδα και κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Λάκκα Σουλίου, όπου η περιοχή είναι δύσβατη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες εγκατέλειψαν το πρωί και το δεύτερο αυτοκίνητο και βούτηξαν μία μοτοσικλέτα από την περιοχή Γλυκή Παραμυθιάς. 

Η συγκεκριμένη περιοχή απέχει 20 λεπτά από τα σύνορα με την Αλβανία, γεγονός που ενίσχυσε τους φόβους της αστυνομίας για διαφυγή των δραστών. Για το λόγο αυτό ενημερώθηκε η Αλβανική κυβέρνηση, που διαβεβαίωσε τις ελληνικές αρχές ότι θα συνεργαστεί. 

Όπως διαπιστώθηκε πάντως οι δραπέτες, κινήθηκαν πάνω στην μηχανή προς την περιοχή του Αχέροντα, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται. Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στην πεδιάδα του Φαναρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα, κοντά στο χωριό Μαργαρίτι.

Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε σχέση με την Αιτωλοακαρνανία. Η βλάστηση είναι χαμηλή και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν την αισιοδοξία τους, για τον έγκαιρο εντοπισμό των κακοποιών.

Γλίτωσαν από την ενέδρα στην Κόνισκα
Τόσο ο Μάριαν Κόλα όσο και ο Ιλίρ Κούπα, φαίνεται πως γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από την ενέδρα στην Κόνισκα, όπου έπεσαν νεκροί ένας Αλβανός δραπέτης και ο θείος του. Όπως εκτιμάται οι δύο νεκροί προχωρούσαν μπροστά και ακολουθούσαν οι Κόλα και Κούπα. Όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν την ενέδρα, έκοψαν προς την περιοχή Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου τα ξημερώματα ξεκίνησαν τη νέα τους επιχείρηση.

Βρήκαν ακόμα ένα αυτοκίνητο των δραπετών
Την ώρα που στην Ήπειρο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, στον Παρνασσό βρέθηκε ακόμα ένα αυτοκίνητο, που σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είχε κλαπεί στις αρχές Ιουνίου από τους δραπέτες. Πρόκειται για ένα όχημα μάρκας Chevrolet που ήταν καλυμμένο με κλαδιά και φύλλά.

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger