E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αφιέρωμα... αποθέωση από Reuters:Έχουν διαφθορά μέχρι και στο Καστελόριζο των 350 κατοίκων

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013


Αφιέρωμα στην Ελλάδα έκανε το Reuters, όχι όμως για τα νησιά της ούτε για τις καταγάλανες παραλίες μας, αλλά για τη διαφθορά στη χώρα μας η οποία, όπως αναφέρει το άρθρο, ξεκινά από το Καστελόριζο των 350 κατοίκων!

Όλοι θυμάστε το όμορφο νησί το οποίο επέλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου για να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.  Και να θέλετε να το ξεχάσετε δεν μπορείτε θα μου πείτε!

Στο Καστελόριζο λοιπόν η δικαστική υπόθεση του δημάρχου Παύλου Πανηγύρη προκάλεσε το… ενδιαφέρον του ειδησεογραφικού πρακτορείου και όπως καταλαβαίνετε δεν αποφύγαμε ούτε αυτή τη φορά το ρεζιλίκι!

Για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Πανηγύρης με απόφαση της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για «απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο πολλοί κάτοικοι του νησιού απέκτησαν ξαφνικά γη παρουσιάζοντας απλώς δύο μάρτυρες και συνεχίζει περιγράφοντας μία ευρύτερη πρακτική διαφθοράς και εκμετάλλευσης των επιδοτήσεων που επικρατούσε στην Ελλάδα.

Το νησί μετρά μόλις 350 κατοίκους, αποφασισμένους ωστόσο να «αμφισβητήσουν την πολιτική ελίτ που κυβερνούσε το Καστελόριζο για 18 χρόνια» γράφει το Reuters.

«Τους τελευταίους μήνες, η ευρεία διαφθορά και οι φτωχές υποδομές - προβλήματα που πολλοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οδήγησαν στη γενική κατάρρευση της Ελλάδας μετά από δεκαετίες πλούτου που τροφοδοτήθηκε με ξένα κεφάλαια – ξεχείλισαν» σχολιάζει το πρακτορείο επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος του νησιού βρίσκεται σε αργία καθώς διώκεται ποινικά για διαφθορά, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για πλαστογραφία.

«Για πολλούς κατοίκους αυτού του ελληνικού μικρόκοσμου, η αργία του Δημάρχου αντικατοπτρίζει μία αλλαγή συμπεριφοράς σε όλη τη χώρα ως προς τις παράνομες πρακτικές που είναι ευρέως γνωστές, αλλά σπανίως συζητιούνται. Ύστερα από δεκαετίες κατά τις οποίες η διαφθορά από τις αρχές συχνά καλυπτόταν, λίγοι πολιτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη» αναφέρει.

Ο Γιώργος Λαζαράκης, ένας σύμβουλος της πόλης του οποίου η οικογένεια κατέχει μια ταβέρνα στο λιμάνι λέει στο Reuters ότι «η Αθήνα γνώριζε τι συνέβαινε στο Καστελόριζο όπως οι Βρυξέλλες ήξεραν τι συνέβαινε στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια».

Για πολλούς από τους κατοίκους αυτού του ελληνικού μικρόκοσμου, συνεχίζει το δημοσίευμα, η αναστολή των καθηκόντων ενός άλλοτε παντοδύναμου δημάρχου, αντικατοπτρίζει μια αλλαγή στάσης σε παράνομες πρακτικές, συνήθως γνωστές, αλλά σπάνια συζητήσιμες.

Σε αυτό το σημείο αναφέρειτην περίπτωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά και του Άκη Τσοχατζόπουλου και σχολιάζει: «Στο Καστελόριζο, όπως και στην ευρύτερη Ελλάδα στη μάχη για την καταπολέμηση των διαπλεκόμενων συμφερόντων και του υπάρχοντος συστήματος οι ισορροπίες είναι λεπτές».


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger