E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

“Όχι” σε πρόωρες εκλογές λέει ο Ερντογάν – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013


Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε σήμερα πως δεν υπάρχει περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών, έπειτα από μία εβδομάδα κατά την οποία σημειώθηκαν οι σφοδρότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015 και μία αλλαγή του προγράμματος αποκλείεται“, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ, έπειτα από μία σύνοδο της κεντρικής επιτροπής του AK.
Προηγουμένως είχαν φουντώσει τα σενάρια που ήθελαν τον Ερντογάν να σκέφτεται τη λύση της κάλπης.
Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών υποστηρίζει και ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας ότι «απατείται ανανέωση της εξουσίας».
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπαχτσελί είπε: «Η Τουρκία έχει οδηγηθεί σε πολύ σοβαρή πόλωση εξ’ αιτίας των πρόσφατων εξελίξεων, η στάση του πρωθυπουργού κλιμακώνει την κρίση. Για το λόγο αυτό, έχει τελειώσει ο χρόνος του πρωθυπουργού. Απαιτείται ανανέωση της εξουσίας».
Ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα από πλευράς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για «τρεις κάλπες» και σημείωσε: «Ας ορίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον χρόνο».
Οι «τρεις κάλπες» είναι η ταυτόχρονη διεξαγωγή των δημοτικών και των προεδρικών εκλογών, καθώς και του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα. Οι δημοτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν κανονικά το Μάρτιο του 2014 και οι προεδρικές τον Αύγουστο.
Παράλληλα, απτόητοι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους οι ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα μετά την επιστροφή του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο πλευρό τους βρίσκεται πλέον και το κόμμα των Κούρδων, ΡΚΚ.
Την Παρασκευή, αστυνομικές δυνάμεις συνεπλάκησαν με τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα ένα ανήλικο παιδί να τραυματιστεί σοβαρά. Από το απόγευμα του Σαββάτου, αναμένεται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των διαδηλωτών, κυρίως στην Ταξίμ, ενώ όσον αφορά την Κυριακή, έχει γίνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία, στις 15:00, όπου το τοποίο θυμίζει περισσότερο πεδίο μάχης, καθώς έχουν ανυψωθεί πέτρινα οδοφράγματα, περιμετρικά της πλατείας.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger