E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο! (βίντεο)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Οι φετινές διακοπές μπορεί να έχουν κάτι το ξεχωριστό και το αξέχαστο για μερικούς από σας που αναζητάτε την αδρεναλίνη και τον κίνδυνο...!

Λες και δεν ήταν αρκετό να βρίσκεται ένα αεροδρόμιο 3000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στα Ιμαλάια, για τους πιλότους που προσπαθούν να απογειώσουν ή να προσγειώσουν ένα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Τενζινγκ Χίλαρυ( Tenzing Hilary) στο Νεπάλ ο στενός και κοντός διάδρομος που καταλήγει στο χείλος του γκρεμού κανει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο.

Η πόλη Λουκλα είναι η είσοδος για τα Ιμαλάια οπότε αν και το αεροδρόμιο της έχει την φήμη του πιο επικίνδυνου είναι και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο. Η πολυκοσμία του αεροδρομίου προκύπτει κυρίως από τους ορειβάτες, που στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν τα υψηλότερα βουνά του κόσμου αναγκαστικά πρέπει να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λουκλα και να συνεχίσουν με τα πόδια. Για τους περισσότερους ορειβάτες η προσγείωση στο Λούκλα είναι πολύ πιο τρομακτική από την αναρρίχηση.

Ακόμα και όταν το αεροδρόμιο είναι στις 'καλές του' η προσγείωση και η απογείωση επιτρέπεται μόνο για λίγες ώρες, αφού η ομίχλη και η ισχυροί άνεμοι δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στα αεροπλάνα. Ακόμη όμως και τότε ένας κακός υπολογισμός στην προσγείωση, δηλαδή 1-2 μέτρα, μπορεί να οδηγήσει στην συντριβή του αεροπλάνου στα βράχια του βουνού. Ούτε και η απογείωση είναι εύκολη, αν το αεροπλάνο δεν αποκτήσει την κατάλληλη ταχύτητα πολύ απλά θα συντριβεί στην άβυσσο.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger