E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Οι επιζήσαντες από τον μακελάρη της Νορβηγίας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013



Οι οικογένειές τους ήταν από τις τυχερές, αφού μπόρεσαν να τους ξανασφίξουν στην αγκαλιά τους μετά το ασύλληπτης αγριότητας μακελειό που προκάλεσε ο Αντερς Μπρέιβικ στη νήσο Οτόγια τον Ιούλιο του 2011. Τα σημάδια όμως που άφησε η τραγωδία στην ψυχή τους αλλά και οι παραμορφώσεις στο κορμί τους έκαναν πολλές φορές τους νεαρής ηλικίας διασωθέντες να νιώσουν ότι έχασαν κι αυτοί για πάντα την προηγούμενη ζωή τους και έπρεπε να δημιουργήσουν μια νέα, από το μηδέν.

Πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την τραγωδία της Οτόγια μερικοί από τους επιζώντες δέχτηκαν να ποζάρουν για το φωτογραφικό άλμπουμ «One Day In History». Μεταξύ αυτών είναι και η 17χρονη Σεσίλιε Χέρλοφσεν από το Σάρπσμποργκ, η οποία κρύφτηκε στη νότια άκρη του νησιού με την καλύτερη φίλη της Αντρίνε για να ξεφύγουν από το δολοφονικό αμόκ του Μπρέιβικ. Η Σεσίλιε πυροβολήθηκε στο χέρι, τον ώμο και το μάγουλο. Την τελευταία σφαίρα τη σταμάτησε ο φρονιμίτης της, γεγονός που της έσωσε τη ζωή. Οι πυροβολισμοί όμως στο χέρι έκαναν τόσο σοβαρή ζημιά που χρειάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό. Και πάλι όμως στάθηκε πιο τυχερή από τη φίλη της, η οποία άφησε στο νησί την τελευταία της πνοή.

Ο 21χρονος Μοχάμαντ Χαμέντ Χάντι από το Μπρούμουνταλ χρειάστηκε να χάσει εκτός από το χέρι του και το πόδι του, καθώς ο Μπρέιβικ τον πυροβόλησε σχεδόν παντού, όταν τον βρήκε κρυμμένο στο μοτερόσπιτο. Οταν τον παρέλαβαν οι διασώστες ήταν ημιθανής, ενώ πέρασε δύο μήνες σε κώμα και στη συνέχεια έντεκα μήνες σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης.

Η 20χρονη Εϊρίν Κριστίν Κγιάερ κρύφτηκε σε μια σπηλιά της Οτόγια μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν. Επειδή όμως ήταν αυτή που μπήκε τελευταία στη σπηλιά, λειτούργησε σαν ασπίδα τους, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα ορατά τα σημάδια από τις σφαίρες στο στομάχι, το χέρι της, το γόνατό της και τη δεξιά της μασχάλη.

Τα πορτρέτα των παιδιών που επέζησαν τράβηξε η Νορβηγίδα φωτογράφος Αντρεα Γκγιεστβάνγκ, η οποία βραβεύτηκε με το «L'Iris D'Or» και πήρε τον τίτλο της φωτογράφου της χρονιάς στα Sony World Photography Awards.










Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger