E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Solo: Το νέο μυθιστόρημα για τον θρυλικό Τζέιμς Μποντ είναι εδώ!

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013



Το προσεχές μυθιστόρημα του Τζέιμς Μποντ θα τιτλοφορείται «Solo» και σ’ αυτό ο πιο διάσημος λογοτεχνικός κατάσκοπος του κόσμου θα αποδυθεί σε μια αποστολή δίχως την εξουσιοδότηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όπως δήλωσε σήμερα ο συγγραφέας του βιβλίου.
Η πλοκή του βιβλίου επικεντρώνεται στην Αφρική, αλλά επεκτείνεται και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, καθώς αποκαλύπτει έναν ρεαλιστικό, 45χρονο Μποντ —βασισμένο στον πλούτο των βιογραφικών λεπτομερειών που μπορούν να αντληθούν από τα αυθεντικά μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ—, δήλωσε ο Βρετανός συγγραφέας Ουίλιαμ Μπόιντ.
Στην πλοκή, τα «γεγονότα συνωμοτούν για να κάνουν τον Μποντ να πραγματοποιήσει αυτόκλητος μια δική του αποστολή, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία άδεια. Και είναι πλήρως προετοιμασμένος να υποστεί τις συνέπειες της τόλμης του», δήλωσε ο Μπόιντ.
«Πηγαίνει σε μια πραγματική αποστολή, σε πραγματικές χώρες κι ο κόσμος στον οποίο βρίσκεται είναι εκείνος του 1969. Δεν υπάρχουν ακριβά τεχνολογικά γκάτζετ, είναι μια πραγματική ιστορία κατασκόπων. . . υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος που επέλεξα το έτος αυτό», πρόσθεσε ο Μπόιντ, αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.
Το «Σόλο» θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις 26 Σεπτεμβρίου από τον Τζόναθαν Κέιπ —αρχικό εκδότη του Φλέμινγκ— και θα διατίθεται από τον οίκο HarperCollins, θυγατρική εταιρεία της News Corp, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά από την 8η Οκτωβρίου.
Ενώ τονίζει τη συνεχή επίδραση του έργου του Φλέμινγκ, ο Μπόιντ χαρακτήρισε το «Σόλο» ένα δικό του βιβλίο, που τυχαίνει να έχει τον Μποντ ως κεντρικό χαρακτήρα.
Η κινηματογραφική εκδοχή του κατασκόπου παραμένει πάντως το φιλμ που σπάει τα ταμεία. Στο box office το «Skyfall» έγινε η πρώτη ταινία Μποντ με εισπράξεις πάνω από 1 δισεκατ. δολάρια από την έναρξη της προβολής της πέρυσι.
«Ο Μποντ δεν είναι απλά ένας υπερήρωας. Έχει ελαττώματα, έχει αδυναμίες, κάνει λάθη. . . Αυτό ήταν η ιδιοφυής σύλληψη του Φλέμινγκ», τόνισε ο Μπόιντ στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου.
«Ενδιαφέρομαι για τον άνδρα, το ανθρώπινο ον… έπρεπε να εφεύρω έναν κακό και διάφορους αντίπαλους. Έπρεπε να καταλήξω σε δύο πολύ ενδιαφέρουσες γυναίκες για τον Μποντ που θα τον συναντήσουν και θα έχουν μια σχέση μαζί του. Έπρεπε να συμπληρώσω αυτόν τον κόσμο με πλάσματα της φαντασίας μου, όχι μόνο με αυτά του Φλέμινγκ», εξήγησε.
Ο Φλέμινγκ έγραψε το πρώτο μυθιστόρημα του Μποντ, το «Καζίνο Ρουαγιάλ», πριν από 60 χρόνια, το 1953, και ακολούθησαν αλλά 13 τα επόμενα 11 χρόνια, ως το θάνατό του σε ηλικία 56 ετών.
Για να κρατήσουν τον «μυθιστορηματικό» Μποντ ζωντανό, οι εκτελεστές της διαθήκης του Φλέμινγκ προσκάλεσαν διάφορους συγγραφείς να συνεχίσουν την ιστορία του λογοτεχνικού και κινηματογραφικού χαρακτήρα.
Ο κατάλογος των μυθιστορημάτων με κεντρικό ήρωα τον πράκτορα 007 είναι από τους πιο προσοδοφόρους στο χώρο των εκδόσεων, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger