E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σκάνδαλο με άγαλμα του ΒΒC – Ο γλύπτης του βίαζε τις κόρες και το σκύλο του

Τρίτη 23 Απριλίου 2013



Φιλανθρωπικές οργανώσεις καλούν το BBC να συμβάλει ώστε να αφαιρεθεί το άγαλμα που βρίσκεται μπροστά στο στο «Κέντρο Δημοσιογραφίας» στην περιοχή Πόρτλαντ του Λονδίνου, διότι αποκαλύφθηκε ότι ο γλύπτης του Έρικ Ζιλ κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση των δύο κορών του.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε το 1932 από τον Έρικ, εμπνευσμένο από το έργο του Σαίξπηρ «Η Τρικυμία» και από τότε κατέχει εξέχουσα θέση στην είσοδο του «BBC Broadcasting House».
Ο Έρικ Ζιλ ήταν ένας από τους πιο σεβαστούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Πέθανε το 1940.Ωστόσο σε ένα από τα ημερολόγιά του, που δημοσιεύθηκε το 1989, αποκάλυψε ότι βίασε τις κόρες του, Μπέτι και Πέτρα, καθώς επίσης και το σκυλί της οικογένειας.
Η Φαίη Μάξτεντ, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης «The Survivors’ Trust», η οποία υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν επιζήσει από βιασμό και της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δήλωσε στο Κέντρο Δημοσιογραφίας του Λονδίνου: «Είναι προσβολή να επιτρέπεις σε ένα έργο σαν αυτό να παραμένει εκτεθειμένο σε δημόσιο χώρο. Και ειδικά μετά από τέτοιες αποκαλύψεις».
«Είναι απαράδεκτο», προσθέτει η κ. Μάξτεντ.
Ο Πίτερ Σάουντερς, διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συνδέσμου για κακοποιημένα άτομα στην παιδική τους ηλικία, συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα ότι αυτό το άγαλμα θα πρέπει να αφαιρεθεί. Αυτά τα σύμβολα είναι επικίνδυνα στα πρόσωπα των ανθρώπων που εκτίθενται»
Το άγαλμα ήταν ιδιαίτερα ακατάλληλο, ειδικά ύστερα από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ύστερα μάλιστα και από το σκάνδαλο με τον Τζίμι Σάβιλ, πρόσθεσε ο κ. Σάουντερς.
Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Το άγαλμα του Έρικ Ζιλ “Ariel & Prospero” στο μπροστινό μέρος του “Broadcasting House” στέκεται ως μια μεταφορά για τη μετάδοση, και έχει φιλοτεχνηθεί από έναν από τους μεγαλύτερους Βρετανούς γλύπτες του περασμένου αιώνα και πρόκειται για έργο που εμφανίζεται ευρέως σε κορυφαία μουσεία και γκαλερί του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Δεν υπάρχουν σχέδια για να αφαιρεθεί ή να αντικατασταθεί από άλλο γλυπτό. Η Καθολική Εκκλησία μάλιστα έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για να διαλυθεί το έργο», διεμήνυσε τέλος ο εκπρόσωπος του μεγάλου καναλιού.

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger