E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ισλαμιστές απήγαγαν στην Συρία τον Ελληνορθόδοξο Μηροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Τρίτη 23 Απριλίου 2013


Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας έπειτα από την είδηση ότι άγνωστοι έχουν απαγάγει τον μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο έξω από την πόλη στα σύνορα με την Τουρκία.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Romfea ο μητροπολίτης Χαλεπίου βρισκόταν στα σύνορα με την Τουρκία όπου και έγινε η απαγωγή, ενώ οι δράστες σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονό του.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, αδελφός του μητροπολίτη Παύλου, έχει ενημερωθεί για το γεγονός και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρχές της χώρας, ωστόσο, δεν αναμένεται να κάνει άμεσα κάποια επίσημη δήλωση.

Σημειωτέον ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες το σπίτι του μητροπολίτη είχε δεχθεί επίθεση από ρουκέτα, καθώς στην πόλη μαίνεται ο άγριος εμφύλιος μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η συριακή εφημερίδα An- Nahar αναφέρει ότι θύμα απαγωγής έχει πέσει και ο Σύρος Ορθόδοξος μητροπολίτης του Χαλεπιού, Γιουχάνα Ιμπραήμ, ο οποίος συνόδευε τον μητροπολίτη Παύλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, καθώς επέστρεφαν στο Χαλέπι μια ομάδα οπλισμένων ανδρών σταμάτησε τα οχήματα και απήγαγε τους μητροπολίτες.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger