E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έγιναν μαλλιά κουβάρια και τελικά απέσυραν με εντολή Σαμαρά την διάταξη που απειλούσε την συνοχή της κυβέρνησης!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


- Δυο ήττες σε λίγες ώρες για την κυβέρνηση Σαμαρά
- “Πέρασε” του Ρουπακιώτη που απειλούσε να μην υπογράψει την επίμαχη διάταξη
- Πήραν πίσω διάταξη που μείωνε 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ!
- Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Ρουπακιώτη - Μανιτάκη
- Νεα τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Κουβέλη 
- Η διάταξη θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα
- Στις 18.30 υπουργικό συμβούλιο
Λίγες ώρες πριν το υπουργικό συμβούλιο και ενώ μια διάταξη στο πολυνομοσχέδιο είχε κάνει άνω – κάτω όλη την κυβέρνηση, τελικά με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, αποφασίσθηκε να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.
Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και στην συνέχεια του κ. Κουβέλη με τους αρμόδιους υπουργούς.
Η διάταξη, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία της κυβέρνησης, θα κατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, που θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών. 
Λίγη ώρα νωρίτερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης διεμήνυαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν πρόκειται να υπογράψει τις επίμαχες ρυθμίσεις του συναδέλφου του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης, Αντώνη Μανιτάκη, για την κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων.
Οι ίδιες πηγές, έλεγαν με έμφαση ότι αποκλείεται κατηγορηματικά- ότι ο υπουργός θα αποδεχθεί «επιλογή» να εισαχθούν αυτές οι ρυθμίσεις στη Βουλή με το πρόσχημα ότι δεν χρειάζεται η δική του υπογραφή στο επίμαχο νομοσχέδιο, κι αυτό -όπως πρόσθεσαν- «για λόγους ουσίας, αφού επιχειρείται να καταργηθούν όσα στοιχεία έχουν απομείνει στο Κράτος Δικαίου και επειδή υπήρξε μεθόδευση σε βάρος του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που συμβάλλει στη συνοχή της κυβέρνησης».
Το χρονικό
Λάδι στη φωτιά στην κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, το πρωί της Παρασκευής, όταν  σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έστειλε μήνυμα στον κ. Μανιτάκη, πως «δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω» για το θέμα με τους συμβασιούχους.
Αιχμές όμως είχε αφήσει, εμμέσως πλην σαφώς, και λίγο νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, λίγες ώρες πριν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συμφώνησε η Κυβέρνηση με την Τρόικα, προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τη δόση των 12 δισ. ευρώ, η διάταξη με την οποία καταργούνται οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων επιστροφής στην εργασία τους, των συμβασιούχων του δημόσιο τομέα.
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μία νοσηρή παρελθοντολογία γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης, στέλνοντας έτσι μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει πίσω όταν διακινδυνεύονται κοινωνικά δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες τα τελευταία χρόνια.
Η κόντρα των δυο υπουργών που στηρίζονται από τη ΔΗΜΑΡ με αφορμή τη ρύθμιση που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο για τις απολύσεις συμβασιούχων του δημοσίου προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες και έχει ανάψει φωτιές στην κυβέρνηση. 
“Παιχνίδια” με τις λέξεις 
Ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ δήλωναν σήμερα το πρωί ότι τελικά θα αλλάξει η διάταξη που προωθείται στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία δεν θα ισχύουν οι προσωρινές διαταγές που εκδίδουν τα δικαστήρια και με τις οποίες παραμένουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
Αυτό που έψαχναν όλοι ήταν η διατύπωση για να είναι ικανοποιημένες και οι δυο πλευρές. Και φαίνεται πως βρέθηκε η “χρυσή τομή”, αφού συνεργάτες του Αντώνη Μανιτάκη «αποσαφήνισαν» πως το σχέδιο ρύθμισης που θα καταθέσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια. Με τη ρύθμιση η κύρια αγωγή θα πρέπει να εκδικαστεί εντός έξι μηνών. Σε ερώτηση του ΑΠΕ αν υπάρξουν αναβολές χωρίς να ευθύνεται ο εργαζόμενος, επισημάνθηκε ότι «πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».
πηγή:newsit

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger