E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Και ο Economist υποστηρίζει λύση του Κυπριακού για να σωθεί η Κύπρος!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013



Με την Κύπρος να βουλιάζει μέσα σε μία θάλασσα με καρχαρίες κυκλοφορεί το σημερινό τεύχος του γνωστού οικονομικού περιοδικού The Economist.
Ο τίτλος του άρθρου που αφιερώνεται στις εξελίξεις στη χώρα είναι «Πάνω που νόμιζες ότι ήταν ασφαλής…», και αναφέρεται στις δραματικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο νησί και τα σενάρια διάσωσης της οικονομίας.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως το χειρότερο για τη χώρα, αλλά και την ευρωζώνη, θα ήταν να αφεθεί η Κύπρος να βγει από το ευρώ: “Θα ήταν καταστροφικό για το νησί. Αλλά και για την ευρωζώνη, αν πιστέψει ότι επειδή η Κύπρος είναι μικρή, θα γίνει με ασφάλεια. Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος έγκειται στην ιδέα ότι είναι μη αντιστρέψιμο”, επισημαίνεται.
Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι και ο Economist ακολουθεί τη «γραμμή» των Financial Timesυποστηρίζοντας πως η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για την Κύπρο είναι μια συμφωνία με του Τουρκοκύπριους που θα φέρει εκτός από την ενοποίηση του νησιού και ραγδαία αύξηση του τουρισμού και του ΑΕΠ.
Τέλος, το περιοδικό τονίζει πως από τις 147 τραπεζικές κρίσεις από το 1970, τις οποίες έχει εντοπίσει το ΔΝΤ, καμία δεν προκάλεσε απώλειες σε όλους τους καταθέτες, άσχετα από τα ποσά που βρίσκονταν στις τράπεζες, ενώ πλέον οι καταθέτες σε αδύναμες τράπεζες και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, θα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν από τυχόν “εισβολές” στις οικονομίες τους από τους Ευρωπαίους δανιεστές, προκειμένου να τις “σώσουν”.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger