E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

AYTOI EINAI OI ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ''ΧΤΥΠΑΝΕ'' ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013



Του Κώστα Μελισσόπουλου 

Αυτό που βιώσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες, διέλυσε κάθε ψευδαίσθηση ακόμη και του πιο φανατικού οπαδού της Ενωμένης Ευρώπης, για το τι πραγματικά είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

Ο ωμός εκβιασμός τον οποίο υπέστη και υφίσταται ακόμη η Κύπρος, από την Άνγκελα Μέρκελ και τους υποτακτικούς της στο κονκλάβιο της ΕΕ, αλλά και η στάση των υπολοίπων κρατών, διέλυσε επίσης και κάθε ψευδαίσθηση για το «ποιος κουμαντάρει το μαγαζί».
Η ΕΕ που κάποτε οραματίστηκαν οι «πατέρες της Ευρώπης» έχει πάψει να είναι «Ένωση» και έχει καταντήσει μια «οργάνωση» που κουμαντάρεται από το «αφεντικό» το οποίο καθορίζει τα πάντα, «διευκολύνει» «επιβάλλει» και «απαιτεί», με όρους που θα έκαναν ακόμη και τον Άλ Καπόνε να κοκκινίζει από τη ντροπή του.

Σήμερα η Κύπρος και μαζί με αυτήν όλοι μας, αντιλαμβανόμαστε τι σκοπούς προωθεί η ΕΕ, και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Θέλουν μια Ένωση, στην οποία οι μεν θα ακούνε, και οι δε θα αποφασίζουν, «για το καλό όλων», εξυπηρετώντας φυσικά πρωτίστως τα συμφέροντα «του αφεντικού».
Το πρόβλημα της Κύπρου αφορά τις τράπεζες και ως σύνολο μέσα στην οικονομική δραστηριότητα της ΕΕ είναι από ασήμαντο έως απειροελάχιστο. Τα 5,6 δις. ευρω που χρειάζονται οι κυπριακές τράπεζες θα μπορούσε να είναι άνετα το ετήσιο εισόδημα μερικών ρώσων ολιγαρχών, ή κάποιων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η συμπεριφορά τους λοιπόν, έχει μόνο ένα στόχο. Να τιμωρήσουν την Κύπρο και πιθανότατα και όποιον άλλο στο μέλλον αποφασίσει να «παίξει» μόνος του, χωρίς να λάβει υπόψη του τις διεθνείς τραπεζικές ισορροπίες. Βασική κατηγορία των ευρωπαίων, ήταν πως στην Κύπρο «ξεπλένεται μαύρο χρήμα» ρωσικής κατά κύριο λόγο προέλευσης. Φυσικά αυτό στη γλώσσα της διπλωματίας λέγεται αλλιώς. Ότι «οι τράπεζες λογιστικά, είναι 8 φορές πάνω από το κυπριακό ΑΕΠ» όπως είπε ο Σόϊμπλε. Κάτι που με βάση στοιχειώδεις οικονομικές θεωρίες δείχνει ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο, σε μια μακροπρόθεσμη βάση. Αλλά η διόρθωσή του θα μπορούσε να γίνει ορθολογιστικά, χωρίς κραδασμούς, με σχέδιο κάποιων ετών. Αλλά οι καταθέσεις των ρώσων είναι το «έπαθλο» αυτών που θέλουν να τιμωρήσουν την Κύπρο. Την ώρα μάλιστα που το Λουξεμβούργο θεωρείται περίπου Παράδεισος για το «μαύρο χρήμα» της Ευρώπης, χωρίς να κουνιέται φύλλο. Αλλά εκεί το «μαύρο χρήμα» δεν είναι ξένο με «τα αφεντικά». Οπότε…


Εφ: Βραδυνή

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger