E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ: Άγρια δολοφονία δασκάλας έξω από το σχολείο της

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013



Άγνωστοι δολοφόνησαν σήμερα μια δασκάλα στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.
Η Σάχναζ Νάζλι, άνω των 25 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην Τζαμρούντ, στην περιοχή Χάιμπερ από δύο αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, καθώς πήγαινε σε δημοτικό σχολείο θηλέων.
Αξιωματούχος του πολιτικού γραφείου της περιοχής Χάιμπερ δήλωσε ότι η Νάζλι δέχθηκε αρκετές σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος και ότι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά της.
«Κανένας δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά συνήθως οι Ταλιμπάν κάνουν αυτού του είδους τις επιθέσεις για να προκαλέσουν φόβο στους ανθρώπους», σημείωσε ο αξιωματούχος Τζαχαντζίρ Ουαζίρ.
Οι Ταλιμπάν αντιτίθενται στην εκπαίδευση των γυναικών και έχουν συχνά στο παρελθόν βάλει στο στόχαστρο σχολεία θηλέων.
Τον Οκτώβριο ένοπλοι Ταλιμπάν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν την έφηβη που προασπίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, Μαλάλα Γιουσαφζάι, στην Σουάτ. Αυτή ανάρρωσε μόλις πρόσφατα έπειτα από θεραπεία που έλαβε στην Βρετανία.
Οι μαχητές έχουν επίσης πυρπολήσει δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα θηλέων στην περιοχή. Στην Χάιμπερ δεν γίνονται μόνον επιθέσεις σε αμάχους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και μάχες μεταξύ των ιδίων των ισλαμιστών ανταρτών.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμιστικές πολιτοφυλακές στην περιοχή της κοιλάδας του Τιράχ, στην Χάιμπερ, έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό έως και 44.000 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger