E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δεν το βάζει κάτω ο Βλαστός – Ετοίμαζε μια ακόμη απόδραση

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013



Νέα απόδραση εκτιμάται ότι ετοίμαζε ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, από τις φυλακές Τρικάλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με ελικόπτερο πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν συμμετείχε στην χτεσινοβραδινή ομαδική και αιματηρή απόδραση των 11 κρατουμένων των ίδιων φυλακών.
Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστο Παρθένη, σε έρευνα που έγινε στις φυλακές μετά την απόδραση των 11 κρατούμενων από την πτέρυγα των Αλβανών, στο κελί του Βλαστού βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου, οι δύο από τους 11 δραπέτες συνελήφθησαν στις 2 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου 4-5 χιλιόμετρα από τις φυλακές. Και οι δύο είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την απόδραση είχαν σχεδιάσει οκτώ από τους κρατούμενους που διέφυγαν.
Το σχέδιο εκτελέστηκε με την βοήθεια συνεργών των κρατουμένων, οι οποίοι, χτες στις 8.20 το βράδυ, πραγματοποίησαν πραγματική επιδρομή στις φυλακές, πετώντας αρχικά μια φωτοβολίδα πάνω από το σωφρονιστικό κατάστημα και στην συνέχεια «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και εκατοντάδες σφαίρες το κεντρικό φυλάκιο, αλλά και από άλλες πλευρές το κτίριο, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς και να ανοίξουν δρόμο για τους κρατούμενους.
Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.
Στα μπλόκα και στις έρευνες συμμετέχουν Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης, ενώ από το πρωί γίνονται έρευνες από αέρος από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν από τρεις ομάδες ΕΚΑΜ, που πήγαν στα Τρίκαλα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, στο εσωτερικό των φυλακών βρέθηκαν αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους.
Οι κρατούμενοι, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μάχη έξω από τις φυλακές, βγήκαν από το παράθυρο κελιού, όπου είχαν κόψει τα κάγκελα με λάμα, βγήκαν στον εσωτερικό περίβολο σκαρφάλωσαν στον τοίχο, στο σημείο όπου είχαν τραυματίσει τον φρουρό οι συνεργοί τους και χάθηκαν στο σκοτάδι.
Το φυλάκιο είναι διάτρητο από τις σφαίρες που έριχναν οι κακοποιοί έξω από τις φυλακές. Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες της ένοπλης επίθεσης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.
Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται διαρκώς σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger