E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σε πόσα χρόνια και που... γίνεσαι εκατομμυριούχος

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013



Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αφαιρέσει τη γοητεία του τίτλου που είχε η ιστορική πλέον ταινία «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο», επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό The Economist.
Το βρετανικό περιοδικό επισημαίνει... 

πάντως, πως ακόμη και τώρα η αξία του ενός εκατομμυρίου δολαρίων εξακολουθεί να έχει κάποια αίγλη. Εκπόνησε, έτσι, μελέτη σχετική με το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αποκτήσει ένα εκατ. δολάρια ένα μέσο νοικοκυριό σε διάφορες χώρες.
Για να το επιτύχει, εξέτασε πρώτα απ’ όλα το ύψος του μεικτού εισοδήματος που έχει ένα μέσο νοικοκυριό πριν από την καταβολή των φόρων. Βασικές μεταβλητές της μελέτης του ήταν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες των νομισμάτων και η αγοραστική δύναμη που αντιπροσωπεύει το εκάστοτε εισόδημα.
Από τη μελέτη προέκυψε πως η χώρα στην οποία μπορεί ένας εργαζόμενος να αντλήσει ένα εκατ. δολάρια στο συντομότερο χρονικό διάστημα δεν είναι άλλη από την υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, όπου αρκούν περίπου 20 χρόνια για το επίτευγμα. Στις ΗΠΑ υπάρχει, βέβαια, και το υψηλότερο ποσοστό εκατομμυριούχων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 4% του συνόλου.
Στον αντίποδα βρίσκονται το Μεξικό και η Ρουμανία, οι κάτοικοι των οποίων πρέπει να εργάζονται 300 και 350 έτη αντιστοίχως για να κερδίσουν το ανάλογο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο νόμισμά τους και με την αγοραστική δύναμη του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Κάπου ενδιάμεσα βρίσκονται οι άλλες χώρες, με τη Νορβηγία να έρχεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ και να την ακολουθεί κατά πόδας η Ελβετία.
Στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ένας μέσος εργαζόμενος πρέπει να εργαστεί περί τα 40 χρόνια για να κερδίσει ένα εκατ. δολάρια όπως, άλλωστε, και στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, την Ιαπωνία.
Στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, όμως, την Ιταλία, ένας μέσος εργαζόμενος πρέπει να εργαστεί ακριβώς πενήντα χρόνια για να συγκεντρώσει πλούτο αντίστοιχο του ενός εκατ. δολ. ενώ στη χειμαζόμενη από την κρίση χρέους Ισπανία, 55 χρόνια. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, παρά τη δυναμική της οικονομίας της, ο μέσος εργαζόμενος χρειάζεται περίπου 150 χρόνια για να προσεγγίσει το εμβληματικό ποσό.

Καθημερινή

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger