E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τατουάζ και σεξουαλικά σκάνδαλα του Εδουάρδου στην Μεσόγειο το 1862

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013




«Εξόριστος» μετά τη συμμετοχή του σε σεξουαλικό σκάνδαλο, ο Εδουάρδος ο Ζ’ έζησε στους Αγίους Τόπους καπνίζοντας και κυνηγώντας κροκόδειλους. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, είχε για ενθύμιο ένα τατουάζ.
Η συμμετοχή του Εδουάρδου σε σεξουαλικό σκάνδαλο αναστάτωσε τη βρετανική κοινή γνώμη. Λίγο αργότερα, πέθανε ο πατέρας του, πρίγκιπας Αλβέρτος, ενώ είχε προγραμματιστεί ταξίδι του Αλβέρτου στην Αίγυπτο. Η μητέρα του τον κατηγόρησε πως με τα πεπραγμένα του «σκότωσε» τον πατέρα του. Αμέσως έλαβε την απόφαση να τον στείλει αντί του πατέρα του σε περιοδεία,προκειμένου να αποφύγει την άμεση εμπλοκή του στη διακυβέρνηση.
Για να ελέγχει η Μεγάλη Βρετανία τη διώρυγα του Σουέζ, απαραίτητη κρίθηκε η αναθέρμανση των σχέσεων του παλατιού με τον Αιγύπτιο κυβερνήτη Σαΐντ Πασά. Ο θάνατος του πρίγκιπα Αλβέρτου το 1861, όμως, άλλαξε τα σχέδια.
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, μόλις έφθασε στο σταθμό του Καΐρου τον Μάρτιο του 1862, ανέβηκε σε ένα γάιδαρο και περιπλανήθηκε στους δρόμους της αφρικανικής πόλης. Κάπως έτσι ξεκινούσε το ταξίδι του στους Αγίους Τόπους. Θα επισκεπτόταν διαδοχικά την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Λίβανο και τη Συρία, ενώ θα περνούσε και από την Ελλάδα.
Το ταξίδι του αυτό έγινε η «φόρμα» για όλες στις μετέπειτα βασιλικές περιοδείες ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η πρωτοτυπία του ήταν άλλη. Το επιτελείο του αποφάσισε να τον συνοδεύει ένας φωτογράφος, ο Φράνσις Μπέντφορντ. Το αρχείο του Μπέντφορντ κρύβει πραγματικούς θησαυρούς, έχοντας βγάλει τουλάχιστον 200 αρνητικά κατά την περιοδεία.
Ο Πρίγκιπας ξεναγήθηκε στο Νείλο, στις πυραμίδες της Γκίζας και σε λοιπά άλλα αξιοθέατα, τα οποία όμως δεν τον ενδιέφεραν καθόλου, σε σημείο προσβλητικό για τους ξεναγούς του. Ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του πρίγκιπα ήταν η σκοποβολή από τη βάρκα. Στο ταξίδι του σκότωσε ορτύκια, γύπες, κροκόδειλους.
Σε επιστολή του προς έναν φίλο του από το Κέιμπριτζ ανέφερε πως έπληττε με τη ζωή στην Αίγυπτο. Όλη μέρα έπινε καφέ, τριγυρνούσε και κάπνιζε. Κι αυτά δεν του άρεσαν καθόλου. Ωστόσο, ο πρίγκιπας επεφύλασσε ένα δώρο στη μητέρα του.
Αγνοώντας τις συμβουλές της να μην αποδέχεται καμία πρόσκληση, δέχθηκε να φιλοξενηθεί στην πολυτελή έπαυλη του Σαΐντ Πασά. Ο πρίγκιπας έγινε ο αφανής πρέσβης της Αγγλίας,δρώντας ευεργετικά για όλη την Ευρώπη. Η συμφωνία του με τους Γάλλους επέφερε την ειρήνη στην Ευρώπη μέχρι τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην Ιερουσαλήμ, ο πρίγκιπας έκανε, μάλιστα, και τατουάζ. Ζωγράφισε τους πέντε σταυρούς που σχηματίζουν το σταυρό των Ιπποτών στον πήχυ του. Ήταν ο πρώτος Βρετανός της βασιλικής οικογένειας που επισκεπτόταν την Ιερουσαλήμ μετά τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο.


http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger