E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Για την επαναλειτουργία της Xάλκης το τελευταίο άρθρο του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αναφέρθηκε στο τελευταίο του άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος εξέπνευσε το απόγευμα της Πέμπτης.


«Η κυβέρνηση έχει κάνει τρομερά βήματα σε σχέση με τις μειονότητες», ανέφερε στην στήλη του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην αγγλόφωνη Hürriyet Daily News.

«Δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν για σαράντα χρόνια τελείωσαν, ακίνητα επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο», έγραψε στο κείμενο που είναι αφιερωμένο στις εξελίξεις στο κουρδικό και στις εξελίξεις που αφορούν τη θεολογική σχολή της Χάλκης.

«Αυτό το τελευταίο θέμα [σ.σ. της επιστροφής στην Θεολογικής Σχολής της Χάλκης 190 εκταρίων δάσους που της ανήκαν] επιβεβαιώνει ότι η Άγκυρα βλέπει τώρα με εντελώς διαφορετική ματιά τα θέματα των μειονοτήτων», εκτίμησε.

«Αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής. Η κυβέρνηση του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που ξεπέρασε τόσο μεγάλες δυσκολίες, δεν μπόρεσε ακόμα να ανοίξει τη Σχολή», επισήμανε.

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε κατά κάποιο τρόπο το θέμα της αμοιβαιότητας», σχολιάζει. «Όταν κάνουμε κάτι περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα ανταποδώσει τα ίσα. Όμως το θέμα της θεολογικής Σχολής αφορά μόνο την Τουρκία. Οι άνθρωποι που εκπαιδεύονται εκεί είναι συμπολίτες μας. Η λογική της αμοιβαιότητας σε αυτή την περίπτωση είναι λανθασμένη», καταλήγει.

Άλλες πηγές έχουν υποστηρίξει ότι η λειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα είναι δυνατή με την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος που επεξεργάζεται την εποχή αυτή η τουρκική εθνοσυνέλευση.




http://www.koolnews.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger