E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κατάρριψη με λέιζερ σε απόσταση ενός μιλίου!

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


Οπλικό σύστημα με ακτίνες λέιζερ μπορεί να καταρρίψει μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μιλίου, σύμφωνα με το BBC.


Το οπλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την γερμανική εταιρεία Rheinmetall Defence. Διαθέτει δύο όπλα με ακτίνες λέιζερ και εξελιγμένο ραντάρ εντοπισμού αντικειμένων.

Σε επίδειξη που πραγματοποιήθηκε, το νέο εξοπλιστικό σύυστημα κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Στην ίδια επίδειξη, το λέιζερ έκοψε δύο δοκούς χάλυβα που είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κάθε δοκός είχε πάχος 15 χιλιοστά.

Οι δοκιμές του νέου όπλου έγιναν σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Ήταν επιτυχείς με ηλιοφάνεια, υπό βροχή αλλά και με χιόνι.

Στα μελλοντικά σχέδια της κατασκευάστριας εταιρείας εντάσσεται η μετεξέλιξη του οπλικού συστήματος σε κινούμενο.

Η Rheinmetall σκοπεύει να δοκιμάσει το όπλο σε διαφορετικά οχήματα ενώ σχεδιάζει ήδη να τοποθετήσει επιπλέον ένα κανόνι με διάμετρο κάννης 35 χιλιοστά.

Τα τελευταία χρόνια, η έρευνα στον τομέα των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ακτίνες λέιζερ ανθεί. Το 2010, στη διεθνή έκθεση Φάρνμπορο, η εταιρεία Raytheon είχε παρουσιάσει ένα αντιαεροπορικό σύστημα με ακτίνες λέιζερ ενώ το καλοκαίρι του 2012, ο στρατός των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του να κατασκευάσει όπλο με ακτίνες λέιζερ που θα «εκτοξεύει» κεραυνούς.

http://www.onalert.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger