E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πάνω από 300 κρατούμενοι παραβίασαν την άδειά τους σε τρία χρόνια

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


Εντυπωσιακά στοιχεία του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη. Διαβάστε πόσες άδειες χορηγήθηκαν σε κρατούμενους.


Σε 12.004 ανέρχεται ο αριθμός των τακτικών αδειών που έχουν χορηγηθεί σε κρατούμενους την τελευταία τριετία και από αυτές έχουν παραβιαστεί 324.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη.

Ο κ. Ρουπακιώτης ενημερώνει επίσης ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξέταση της δυνατότητας παρακολούθησης των κρατουμένων, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, κατά το χρονικό διάστημα που απουσιάζουν από το Κατάστημα Κράτησης, βρισκόμενοι σε τακτική άδεια.

Για τον λόγο αυτό, έχει συσταθεί αρμοδίως νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προκειμένου να υποβάλει σχετικές προτάσεις.

Επίσης, ο υπουργός ενημερώνει ότι το υπουργείο επεξεργάζεται παρατηρήσεις, που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή δηλώσεις του πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού ότι "οι άδειες κρατουμένων δίνονται με την προσδοκία ότι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας".

http://news247.gr



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger