E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δυσκολία στο ξύπνημα; Δώστε τέλος με τέσσερα απλά βήματα

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013


Το πρωινό ξύπνημα αποτελεί πρόβλημα για αρκετούς ανθρώπους, όχι μόνο για εσάς! Υπάρχει όμως τρόπος για να το κάνετε πολύ πιο εύκολο, αρκεί να οργανωθείτε και να ακολουθήσετε τα παρακάτω τέσσερα απλά βήματα:
1. Σταματήστε να πατάτε το κουμπί της αναβολής!
Το να πατάτε διαρκώς την «αναβολή» στο ξυπνητήρι σας απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο ξεκίνημα της ημέρας σας. Αυτά τα -τουλάχιστον- 20 λεπτά που χάνετε στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν ευνοούν την ποιότητα του ύπνου σας, καθόλου. Επίσης, σας τρώνε τον χρόνο σας από το να φάτε ένα πλούσιο πρωινό και να κάνετε ένα ντουζ. Στο τέλος, τρέχετε να ετοιμαστείτε για να είστε στη δουλειά στην ώρα σας. Πείτε «όχι» λοιπόν, στο κουμπί της αναβολής.
2. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας
Είτε πίνοντας τον καφέ σας, είτε τρώγοντας το πρωινό σας, δώστε στον εαυτό σας κάποιες μικρές στιγμές χαλάρωσης. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σας προσαρμόζεται σιγά-σιγά στο πρωινό της ώρας. Έτσι, θα ξεκινήσετε τις υποχρεώσεις τις ημέρας σας με έναν πιο χαλαρό τρόπο και όχι σε κατάσταση… πανικού!
3. Φτιάξτε μια λίστα από το προηγούμενο βράδυ
Αν πέφτετε στο κρεβάτι το βράδυ, ύστερα από μια κουραστική μέρα και προσπαθείτε να κρατήσετε στο μυαλό σας ό, τι υποχρεώσεις έχετε για την επόμενη μέρα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να προσθέτετε άγχος στον εαυτό σας. Αντί αυτού, λοιπόν, κάντε κάτι απλό -πλην όμως πολύτιμο: φτιάξτε μια λίστα! Αν καταγράφετε τις υποχρεώσεις σας για την αυριανή μέρα σε ένα κομμάτι χαρτί, είναι σίγουρο πως το βράδυ, όταν θα πέσετε στο κρεβάτι σας δεν θα απασχολείτε το μυαλό με τίποτα τέτοιο και θα έχετε πιο ποιοτικό ύπνο.
4. Ετοιμάστε τα πράγματά σας από βραδύς
Ένα ακόμη εμπόδιο για το ήρεμο πρωινό σας ξεκίνημα είναι το ότι τρέχετε να ετοιμάσετε όλα τα πράγματά σας μέσα σε πέντε λεπτά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε ό, τι μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ, όπως την τσάντα με το λάπτοπ σας για το γραφείο, τα ρούχα για το γυμναστήριο σας και ό, τι άλλο θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μέρας σας.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger