E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δημιουργός ιστοσελίδας απειλείται με την ποινή του θανάτου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013


Με θάνατο από τις αρχές της Σ. Αραβίας απειλείται διαχειριστής ιστοσελίδας στη χώρα. Διαβάστε γιατί τον κατηγορούν.


Ο υπεύθυνος ενός σαουδαραβικού ιστοτόπου κινδυνεύει να καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου, αφού ένας δικαστής τον κατηγόρησε για αποστασία και ανέπεμψε την υπόθεσή του σε ανώτερο δικαστήριο, σημείωσε σε μια ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

Ο Ράιφ Μπαντάουϊ, δημιουργός του ιστότοπου Ελεύθεροι Σαουδάραβες Φιλελεύθεροι, ο οποίος ασχολείται κατά κύριο λόγο με το ρόλο της θρησκείας στη Σαουδική Αραβία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Αρχικά ο Μπαντάουϊ είχε κατηγορηθεί για το λιγότερο βαρύ αδίκημα της προσβολής του Ισλάμ στο Διαδίκτυο, αλλά κατά μια συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο προσήχθη την 17η Δεκεμβρίου ο δικαστής ανέπεμψε την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο ζητώντας να δικαστεί για αποστασία από το Ισλάμ, πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Η καταδίκη για αποστασία --την μεταβολή θρησκεύματος-- επισύρει αυτόματα την θανατική ποινή στη Σαουδική Αραβία, όπως και άλλα αδικήματα, περιλαμβανομένης της βλασφημίας.

Στον ιστότοπο του Μπαντάουϊ φιλοξενούνται άρθρα επικριτικά για σημαίνουσες προσωπικότητες της θρησκευτικής ζωής στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Η χώρα, που βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου ακολουθεί την ουαχαμπιτική σχολή του Ισλάμ και εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο, τη σαρία. Οι δικαστές βασίζουν τις αποφάσεις τους στην δική τους ερμηνεία του θρησκευτικού νόμου και όχι σε έναν έγγραφο ποινικό κώδικα ή σε δικαστικά προηγούμενα.

πηγή: news247.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger