E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Προβλήματα στύσης; Ελέγξτε την καρδιά σας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013


Τα προβλήματα στύσης που αντιμετωπίζουν οι άνδρες έχουν συνδεθεί τόσο με ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το άγχος, ή ο φόβος, όσο και με οργανικά προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν στο ουροποιητικό τους σύστημα. Μια νέα έρευνα από την Αυστραλία, έρχεται να συνδέσει τα προβλήματα στη στύση με την καρδιά. Διαβάστε τι ακριβώς διαπίστωσαν οι Αυστραλιανοί επιστήμονες...


Οι ερευνητές του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, του Ινστιτούτου Σαξ και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς, ύστερα από έρευνα διαπίστωσαν σχέση της στύσης με την καρδιά και συγκεκριμένα όσο πιο σοβαρό και έντονο είναι το πρόβλημα της στύσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, ο άνδρας να έχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί ή βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες και η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine". Η συγκεκριμένη έρευνα όχι μόνο διαπιστώνει σχέση της καρδιάς με τα προβλήματα στύσης αλλά επίσης τονίζει πως όσο μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στύσης τόσο εντονότερο θα είναι και το πρόβλημα στην καρδιά.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν νοσοκομειακά αρχεία και στοιχεία θανάτων, που αφορούσαν συνολικά 95.000 άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών. Όσοι από τους άνδρες δεν είχαν ιστορικό καρδιάς, αλλά είχαν μέτριο πρόβλημα στύσης, είχαν 23% αυξημένη πιθανότητα να εισαχθούν κάποια στιγμή σε νοσοκομείο για καρδιαγγειακό πρόβλημα, όπως έμφραγμα. Το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 35% για εκείνους που δεν είχαν πρόβλημα καρδιάς, αλλά είχαν σοβαρό θέμα με τη στύση τους, ενώ εκτινασσόταν στο 64% για εκείνους που και πρόβλημα καρδιάς είχα και πρόβλημα στύσης.

Το σημαντικό είναι πως ο καρδιολογικός κίνδυνος που σχετίζεται με τη στύση, είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η παχυσαρκία. Ουσιαστικά η νέα μελέτη καταλήγει ότι τα προβλήματα στύσης είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι για καρδιαγγειακά προβλήματα που δεν έχουν εκδηλωθεί.

http://iatropedia.com



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger