E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και ανέκριναν 7χρονο επειδή έκλεψε 5 ευρώ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013



Πολύωρη ταλαιπωρία και ανάκριση έκαναν οι αστυνομικοί, σε ένα αγόρι επτά ετών, αφού κατηγορήθηκε πως έκλεψε από έναν συμμαθητή του πέντε ευρώ! Μάλιστα, το παιδί, όσες ώρες έμεινε στο αστυνομικό τμήμα, είχε περασμένα τα χέρια του σε χειροπέδες.
Το περιστατικό συνέβη, στη Νέα Υόρκη και η μητέρα του αγοριού ζητά αποζημίωση 250 εκατομμυρίων ευρώ από την αστυνομία, κατηγορώντας τους αξιωματικούς για υπερβολική αντίδραση απέναντι στον μικρό παραβάτη, ο οποίος αντιμετωπίζει σκληρές ποινικές κατηγορίες για κλοπή, σύμφωνα με καταγγελία του συμμαθητή του.
Η αντιδράσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πρωτοφανείς. Η πιθανότερη εκδοχή, ήταν, ο 7χρονος ο Γουίλσον Ρέγιες, να μεταφερθεί στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, όμως αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, συνελήφθη την ώρα που βρισκόταν στην τάξη του και εν ώρα μαθήματος, κάτι που έφερε την αναστάτωση και στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.
Οι μάρτυρες λένε: «Περάστηκαν χειροπέδες στον Ρέγιες και κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχολογικά, εκβιάστηκε και δυσφημίστηκε».
Ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί αποκαλούσαν διαρκώς τον Ρέγιες ως κλέφτη και τον απειλούσαν πως αν δεν παραδεχτεί την ενοχή του θα τον βάλουν μαζί με τα «μεγάλα αγόρια».
Όταν μάλιστα, η αναστατωμένη μητέρα του, Φράνσις Μέντεζ, έφτασε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να δει τον γιο της, οι αστυνομικοί, αρχικά, της αρνήθηκαν. Όταν τελικά της το επέτρεψαν, βρήκε τον γιο της αναστατωμένο, αλλά και «δεμένο» στον τοίχο, από το καρπό με τη βοήθεια μιας χειροπέδας.
«Μαμά, δεν το έκανα εγώ! Δεν το έκανα εγώ!» ήταν τα λόγια του μικρού μόλις είδε τη μητέρα του να μπαίνει στον χώρο.
Ο συμμαθητής του, που έκανε την καταγγελία και προκάλεσε τη σύλληψη του 7χρονου, μαρτυρά πως ο Ρέγιες, είναι ένας από τους επονομαζόμενους «νταήδες» του σχολείου, πως τον χτυπά και του κλέβει το χαρτζιλίκι συνεχώς. Μάλιστα, υποστηρίζει πως τους χρειάζεται μια καλή τιμωρία για να σταματήσει να τον ενοχλεί.
Η αστυνομία από τη μεριά της, αρνείται τις κατηγορίες της μητέρας, υποστηρίζοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν κράτησαν το παιδί τόσες πολλές ώρες στο αστυνομικό τμήμα και πως δεν τον βασάνισαν σωματικά ή ψυχολογικά.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger